Natuurberichten
Categorie: Strand en zee
Pagina 1 van 127 - 1262 Resultaten

Kan een 1 aprilgrap niet meer? Daar ziet het wel naar uit. De tijden zijn nogal veranderd. Kranten, fact-checkers, andere raadgevers (en Arjen Lubach) vinden: niet doen, niet leuk. Een prijsvraagje dan? Daarover zijn nog weinig..
Vanaf 31 maart start Reptielen Amfibieën Vissen Onderzoek Nederland met een nieuwe podcast: 'Schubben & Slijm'. In deze tweewekelijkse podcast vraagt presentator Maarten Bruns gasten de schubben van het lijf over onze prachtige..

Sommige zeedieren zijn zo fragiel, dat dit in hun naam terugkomt – breekbaar als porselein. Eén daarvan, een verborgen levende, harige, stoere nepperd, nam al jaren steeds verder toe. Maar nu niet meer...

Arjan de Groene, oceanenexpert en coördinator Cariben bij WWF Nederland, is op St. Eustatius. Hier leggen maar liefst drie verschillende soorten zeeschildpadden hun eieren. Hij ziet daar een van de oorzaken waarom het slechter..

Op de drukste Schelpenteldag ooit wisten strandbezoekers samen maar liefst 84.891 schelpen op naam te brengen voor de wetenschap. Speciale aandacht ging dit jaar uit naar de verspreiding van linker- en rechterkleppen op de..

Grote vissoorten die in de zomer in de Waddenzee leven, blijken ’s winters een flinke reis te maken. Dat ontdekte promovenda Jena Edwards door de vissen een zender te geven. Ook zag ze hoe gezenderde dieren heel specifieke plekken..

Heb je interesse in het leven in zee? Lijkt het je leuk het strand af te speuren om veranderingen in populaties in kaart te brengen? Kom dan op zaterdag 22 maart naar Hoek van Holland en maak tijdens de landelijke Schelpenteldag..

De Aziatische brakwatercorbula heeft de Nederlandse Waddenzee bereikt. Dat blijkt uit veldonderzoek van het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee. Op andere plaatsen in de wereld is al gebleken dat de..
Bultruggen leggen duizenden kilometers af naar de wateren rondom de Dominicaanse Republiek om hun kalfjes te krijgen. We weten niet precies hoeveel walvissen in het gebied zijn, welke routes ze afleggen en welke gevaren ze daarbij..

Duikers in de Caribische Zee zien steeds vaker koraaltakken waarvan de toppen ontbreken. Lange tijd was onduidelijk wie of wat verantwoordelijk is voor dit opmerkelijke fenomeen. Tot nu: de verdwijning van de toppen lijkt verband..