Natuurberichten

Categorie: Planten

Op Nature Today publiceren topbiologen dagelijks over actuele ontwikkelingen in de natuur. In de afgelopen jaren zijn al honderden natuurberichten gepubliceerd over planten door onder andere Stichting FLORON, het Nederlands Instituut voor Ecologie en Wageningen University & Research. De plantenberichten gaan over uiteenlopende onderwerpen waaronder: herkennen van plantensoorten, seizoenveranderingen, bloei, bladontplooiing, rijping van vruchten, bladverkleuring en bladval, exoten, weersinvloeden op planten en de uiteenlopende interacties met allerlei diersoorten. Een zeer groot aantal soorten is al aan bod gekomen. Alle plantenberichten staan hieronder weergegeven op chronologische volgorde. Zeer regelmatig komen er nieuwe berichten bij.

Pagina 84 van 197 - 1967 Resultaten

Kooluil

Bladetende rupsen blijken hun darmflora sterk te verrijken door het eten van grond. Je ziet zo zelfs effecten van planten die eerder in die grond groeiden als ‘erfenis’ terug in de bacteriën en schimmels in rupsen. Dat schrijven..


Lees verder 20 maart 2019   5 jaar oud
Meerjarige gras-kruidenrand langs een akker in de Hoeksche Waard, met o.a. gele kamille, margriet, citroengele honingklaver en rolklaver

Akkerranden, gewasvrije stroken aan de rand van akkerpercelen, kunnen vele functies vervullen. In een tweejarig project (2017-2018) zijn de effecten van akkerranden op verschillende functies onderzocht. Zo kunnen akkerranden..


Lees verder 15 maart 2019   5 jaar oud
Gewone dotterbloem

Met de stijgende temperaturen schieten ook de voorjaarsbloeiers weer uit de grond. Welke planten kun je nu tegenkomen en waarom bloeien ze uitgerekend nu?..


Lees verder 12 maart 2019   5 jaar oud
Sierkers voorjaar 2018

De komende weken transformeert de natuur in Nederland van de grauwe winter naar de frisgroene en kleurrijke lente. Drukke tijden voor het bijhouden van alle eerstelingen in De Natuurkalender, maar ook de tijd om met de GrowApp de..


Lees verder 10 maart 2019   5 jaar oud
Aziatische boktor

Er gaan enorme hoeveelheden hout over de wereld. Bijvoorbeeld als verpakkingsmateriaal om goederen veilig te vervoeren. Met verpakkingshout kunnen allerlei organismen meeliften, waaronder schadelijke. Er zijn regels om dat laatste..


Lees verder 9 maart 2019   5 jaar oud
Maaien - kleurkeur - primair

De Vlinderstichting en Stichting Groenkeur brengen in de loop van dit jaar een nieuw keurmerk uit voor ecologisch bermbeheer. De voorgenomen eisen van dit Kleurkeur zijn vanaf 7 maart 2019 bekend. Daarmee kunnen opdrachtgevers en..


Lees verder 8 maart 2019   5 jaar oud
Maarts viooltje

Het was zeer warm en dat blijft het ook nog. De ontwikkeling van de lente gaat dus op volle kracht door. Momenteel ligt de natuur ruim 3 weken voor op schema. Doe mee met het Natuurkalenderonderzoek door te melden wanneer bij jou..


Lees verder 5 maart 2019   5 jaar oud
Bleekloop

Waterschap Brabantse Delta, gemeente Bergen op Zoom en Golf Wouwse Plantage hebben samen het eerste deel van de ecologische verbindingszone langs de Bleekloop gerealiseerd. De verbindingszone op het golfterrein vormt de eerste 500..


Lees verder 3 maart 2019   5 jaar oud
Jonge scheut Japanse duizendknoop

Japanse, Sachalinse en Bastaardduizendknoop staan bekend als zeer moeilijk uit te roeien invasieve exoten met een enorme groeikracht. Uit onderzoek in het Gelderse Heveadorp blijkt dat het combineren van verwijdering van het..


Lees verder 26 februari 2019   5 jaar oud
Roodborst Nature Today Go

Al 270 mensen en organisaties hebben bijna 19 duizend euro gedoneerd aan de crowdfunding voor Nature Today Go! Uit de reacties blijkt dat veel mensen ons doel steunen: meer kennis en steun voor natuur door iedereen toegang te..


Lees verder 24 februari 2019   5 jaar oud

Archief