Natuurberichten

Categorie: Planten

Op Nature Today publiceren topbiologen dagelijks over actuele ontwikkelingen in de natuur. In de afgelopen jaren zijn al honderden natuurberichten gepubliceerd over planten door onder andere Stichting FLORON, het Nederlands Instituut voor Ecologie en Wageningen University & Research. De plantenberichten gaan over uiteenlopende onderwerpen waaronder: herkennen van plantensoorten, seizoenveranderingen, bloei, bladontplooiing, rijping van vruchten, bladverkleuring en bladval, exoten, weersinvloeden op planten en de uiteenlopende interacties met allerlei diersoorten. Een zeer groot aantal soorten is al aan bod gekomen. Alle plantenberichten staan hieronder weergegeven op chronologische volgorde. Zeer regelmatig komen er nieuwe berichten bij.

Pagina 43 van 197 - 1966 Resultaten

Begin bloei berk op 22 maart 2022 in Ede

Door het zonnige en warme lenteweer van deze week komen berken in ons land tot bloei. De berk verspreidt sterk allergeen pollen en kan veel klachten veroorzaken bij mensen met een berkenpollenallergie. Doordat voorlopig geen regen..


Lees verder 24 maart 2022   2 jaar oud

In de afgelopen tien jaar is een vreemde Aardbeiganzerik aangetroffen op een parkeerplaats in Nijmegen en een begraafplaats in Utrecht en Groningen. Na onderzoek bleek dit Potentilla micrantha te zijn, een soort die nog niet in..


Lees verder 22 maart 2022   2 jaar oud
Gewone reigersbek

Met het mooie maartse weer van de afgelopen dagen schieten de stoepplantjes op. Massale bloei laat nog op zich wachten, maar de eerste bloemen van reigersbekjes zijn al gezien. Leuk om uw mede-wandelaars op grappige trekjes van..


Lees verder 20 maart 2022   2 jaar oud
Witte klaver in de stad van Hiroshima in Japan bij de atoombom koepel.

Een wereldwijd biologisch onderzoek heeft het meest directe bewijs tot nu toe geleverd dat mensen, en specifiek steden, de aanjager zijn van evolutionaire veranderingen op aarde. De Universiteit Leiden, de gemeente Leiden en..


Lees verder 19 maart 2022   2 jaar oud
jeugd in het veld

Wil jij meer weten over de planten en dieren die in Nederland leven? Doe dan mee aan de gratis Kennisspecial van SoortenNL en het Groen Traineeship! Je leert welke soorten er in ons land voorkomen, waar je ze kan vinden en hoe je..


Lees verder 18 maart 2022   2 jaar oud
Tilburg stedelijk gebied

Twee jaar geleden zegde ze haar baan op en begon ze de stichting guerrilla gardeners. Cerian van Gestel is bioloog en ‘aanjager’ van guerrilla gardening in Nederland. “Pak de klimaatverandering bij je voordeur aan. Maak je eigen..


Lees verder 17 maart 2022   2 jaar oud
Halsbandarassari (Pteroglossus torquatus), een vogel uit de toekanfamilie, eet een rijpe palmvrucht in Belize

Uit een nieuwe studie blijkt dat in tropische gebieden waar de vruchtenetende vogels relatief bredere snavels hebben, ook grotere palmvruchten voorkomen. Dit geeft nieuwe inzichten over tropische biodiversiteit en de uitdagingen..


Lees verder 15 maart 2022   2 jaar oud
Klimopereprijs

Grappig gevormde blaadjes die lijken op het blad van klimop, en vertederend lichtblauwe bloemen, zo klein dat het alleen oplettende kijkers op zal vallen. Heb je het eenmaal ontdekt, dan zie je klimopereprijs veel. Best gewoon..


Lees verder 13 maart 2022   2 jaar oud
600-jarige veterane eik, Beauval-en-Caux te Frankrijk. Mogelijk 600 jaar oud en op 130 centimeter hoogte een diameter van 310 centimeter

Het aantal oude bomen in Nederland is schrikbarend laag. Dit zit vooral in onze cultuur van vernieuwing. En ook stormen, zoals van februari, doen geen goed. De roep om oude bomen te beschermen wordt steeds luider. Ze zijn de..


Lees verder 12 maart 2022   2 jaar oud
orchids traded for salep

Orchideeën zijn dan wel wettelijk beschermd, maar deze planten worden nog volop illegaal verhandeld. Een nieuwe online zoekmachine van Naturalis laat zien hoe en waar wilde terrestrische orchideeën en hun producten over de hele..


Lees verder 9 maart 2022   2 jaar oud

Archief