Natuurberichten

Categorie: Planten

Op Nature Today publiceren topbiologen dagelijks over actuele ontwikkelingen in de natuur. In de afgelopen jaren zijn al honderden natuurberichten gepubliceerd over planten door onder andere Stichting FLORON, het Nederlands Instituut voor Ecologie en Wageningen University & Research. De plantenberichten gaan over uiteenlopende onderwerpen waaronder: herkennen van plantensoorten, seizoenveranderingen, bloei, bladontplooiing, rijping van vruchten, bladverkleuring en bladval, exoten, weersinvloeden op planten en de uiteenlopende interacties met allerlei diersoorten. Een zeer groot aantal soorten is al aan bod gekomen. Alle plantenberichten staan hieronder weergegeven op chronologische volgorde. Zeer regelmatig komen er nieuwe berichten bij.

Pagina 31 van 197 - 1966 Resultaten

Voedselbos illustratie

Zoogdieren en vogels spelen een rol in het ecosysteem van een voedselbos. Ze vormen een bedreiging, maar ook een oplossing. Sturen in hun aanwezigheid is dan ook geoorloofd. Dat concluderen masterstudenten van Wageningen..


Lees verder 16 november 2022   1 jaar oud
Nieuw bos wordt machinaal geplant

Het bomenplantseizoen is weer gestart. Staatsbosbeheer verwacht tot april 2023 zo’n driehonderd hectare nieuw bos te kunnen planten. Maar waarom wordt nieuw bos toch altijd in rijtjes geplant? Lammert Kragt, teamleider Zaad &..


Lees verder 16 november 2022   1 jaar oud
Noordse streepvaren

Dit najaar werd de Noordse streepvaren herontdekt in Amersfoort op de inmiddels vermaarde varenrijke walmuren van Vathorst. Van de Noordse streepvaren waren tot op heden vier vestigingen bekend; op haar laatste standlocatie in..


Lees verder 15 november 2022   2 jaar oud
Arthur de Bruin

Hij sleept de ene na de andere filmprijs in de wacht: 'Nederland Onder Water – duik in onze ongekende natuur', Nederlands eerste echte onderwaterfilm. Maker Arthur de Bruin spendeerde meerdere jaren onder de waterspiegel om de..


Lees verder 15 november 2022   2 jaar oud
Fraaie vrouwenmantel

De fraaie vrouwenmantel ken ik vooral uit mijn oma’s tuin. Die tuin bestaat helaas niet meer, maar winkels verkopen deze plant nog steeds veel. Op de website van één van die winkels las ik dat vrouwenmantel onkruid kan weren. De..


Lees verder 13 november 2022   2 jaar oud
Paaiplek 3

Een ontbrekende schakel in het Gelderse Natuurnetwerk, en een plek met kansen voor topnatuur bovendien. Precies de redenen waarom provincie Gelderland tussen Vaassen en Emst nieuwe natuur heeft aangelegd. In totaal gingen 26..


Lees verder 11 november 2022   2 jaar oud
Berk in volle bloei

Mensen met hooikoorts worden regelmatig verrast door het grillige verloop van het hooikoortsseizoen. Dit jaar is tijdens de maanden januari-maart en mei-juli minder zelfzorghooikoortsmedicatie verkocht dan in 2021. Maar in april..


Lees verder 8 november 2022   2 jaar oud
Dikkopmos

Dikkopmos; wat een fijne naam en wat een fijne plantjes. Nu er weer regelmatig regenbuien vallen, staan de toefjes dikkopmos er stralend groen van te genieten. Hortusvrijwilliger Ronald Flipphi, die in de systeemtuin van de Leidse..


Lees verder 6 november 2022   2 jaar oud
Kunstenaar Noëlle Ingeveldt voor de video-installatie Dead and Alive tijdens de Dutch Design Week 2022

Bij de start van de Dutch Design Week 2022, vorige week in Eindhoven, presenteerden de kunstenaars Noëlle Ingeveldt en Juriaan van Berkel Dead and Alive: een modern sprookje over het belang van de dood in de natuur, met een..


Lees verder 5 november 2022   2 jaar oud
Bezemkruiskruid

Honderd jaar geleden was bezemkruiskruid nog onbekend in Nederland. Woltransport heeft ervoor gezorgd dat deze van oorsprong Zuid-Afrikaanse plant in Europa terechtkwam. Nu komt hij hier op steeds meer plekken voor, ook in de..


Lees verder 30 oktober 2022   2 jaar oud

Archief