Natuurberichten

Categorie: Planten

Op Nature Today publiceren topbiologen dagelijks over actuele ontwikkelingen in de natuur. In de afgelopen jaren zijn al honderden natuurberichten gepubliceerd over planten door onder andere Stichting FLORON, het Nederlands Instituut voor Ecologie en Wageningen University & Research. De plantenberichten gaan over uiteenlopende onderwerpen waaronder: herkennen van plantensoorten, seizoenveranderingen, bloei, bladontplooiing, rijping van vruchten, bladverkleuring en bladval, exoten, weersinvloeden op planten en de uiteenlopende interacties met allerlei diersoorten. Een zeer groot aantal soorten is al aan bod gekomen. Alle plantenberichten staan hieronder weergegeven op chronologische volgorde. Zeer regelmatig komen er nieuwe berichten bij.

Pagina 107 van 197 - 1967 Resultaten

Langs de rivieren groeien weer ooibossen. Bossen die snel oud worden en een grote soortenrijkdom hebben. Een van de soorten die opvallend profiteert van de veroudering van deze bossen is de eikvaren...


Lees verder 2 april 2017   7 jaar oud
Ontwikkeling bladontplooiing treurwilg Ede met GrowApp vastgelegd

Door de extreem hoge temperaturen lopen bomen en struiken in snel tempo uit. Komende week begint de bladontplooiing van veel beeldbepalende bomen zoals eiken, witte paardenkastanjes, lindes, elzen, appels en berken. Met het..


Lees verder 30 maart 2017   7 jaar oud
Berk in bloei

Door de zeer hoge temperaturen ontwikkelen berken zich snel en komen de eerste bomen in het zuiden al in bloei, waardoor mensen met een berkenpollenallergie hooikoortsklachten kunnen ervaren. Door de aanhoudende hoge temperaturen..


Lees verder 29 maart 2017   7 jaar oud
Kleine waterteunisbloem

Op de Unielijst staan invasieve exoten die bestreden moeten worden omdat ze schade aanrichten in Europa. Eén van deze soorten is Kleine waterteunisbloem. Bestrijding van deze hardnekkige invasieve exoot is kosten- en..


Lees verder 28 maart 2017   7 jaar oud
Weiland, kuilvoerwinning. grass_silage.

Dat de vergroening van het Europese landbouwbeleid niet echt het succes is dat de beleidsmakers voor ogen hadden is al langer bekend. Maar wat zijn nu de feiten en cijfers achter deze bewering? Anne van Doorn en Rob Smidt van..


Lees verder 25 maart 2017   7 jaar oud
Tulpen in Uitgeest

Sinds de lancering afgelopen zondag van de GrowApp hebben al vele honderden mensen de GrowApp geïnstalleerd. Inmiddels zijn er in Nederland al meer dan 1250 fotolocaties aangemaakt. Veel bomen en tuinen zijn nog kaal maar dat zal..


Lees verder 24 maart 2017   7 jaar oud
Screenshot GrowApp.today

Morgen begint de lente, maar de natuur ligt twee weken voor op schema door de hoge temperaturen. Vanaf vandaag kan iedereen met de GrowApp animaties maken van hoe de lente zich ontwikkelt door foto’s te maken van bomen, tuinen of..


Lees verder 19 maart 2017   7 jaar oud
Veld met sorghum. Sorghum field

Sorghum staat wereldwijd op nummer 5 van de belangrijkste graangewassen, met name dankzij Afrika. Helaas is de sorghum-oogst van veel boeren daar erg onzeker door het schadelijke onkruid Striga. Met 8 miljoen dollar subsidie van..


Lees verder 14 maart 2017   7 jaar oud
Van Kesteren graaft greppel voor hidden hedge

Vrijwilligers van Landschapsbeheer Groesbeek en aannemer Van Kesteren uit Groesbeek hebben afgelopen week samen een hidden hedge aangelegd. Dassen en ander wild hebben dankzij de hidden hedge beter toegang tot de faunatunnel die..


Lees verder 14 maart 2017   7 jaar oud
Anemone nemorosa. Bosanemoon

Met maximumtemperaturen ruim boven de tien graden Celsius komt de lente goed op gang. Op steeds meer plaatsen komen frisgroene blaadjes en kleurrijke bloemetjes tevoorschijn. Voor De Natuurkalender breekt één van de meest..


Lees verder 12 maart 2017   7 jaar oud

Archief