Natuurberichten

Categorie: Paddenstoelen

Op Nature Today publiceren topbiologen dagelijks over actuele ontwikkelingen in de natuur. In de afgelopen jaren zijn al honderden natuurberichten gepubliceerd over paddenstoelen. Deze berichten zijn vooral maar niet uitsluitend geschreven door de Nederlandse Mycologische Vereniging. De paddenstoelenberichten gaan over uiteenlopende onderwerpen waaronder: eetbaarheid, nieuwe soorten, herkennen van soorten, invloed van weer op paddenstoelen, schadelijke paddenstoelen en veranderingen in aantallen. Een zeer groot aantal soorten is al aan bod gekomen. Alle paddenstoelenberichten staan hieronder weergegeven op chronologische volgorde. Zeer regelmatig komen er weer nieuwe berichten bij.

Pagina 41 van 82 - 816 Resultaten

Uitgedroogde Echt judasoor

De afgelopen weken werden er judasoren waargenomen, maar door de droogte in een allerbelabberdste toestand. Ze waren verschrompeld, hard, dun en verkleurd en daardoor nauwelijks te herkennen. Nu er een regenfront passeert kun je..


Lees verder 25 mei 2016   8 jaar oud
Platalea leucorodia. Lepelaar

Een nieuw veldseizoen, een nieuwe app. De NDFF lanceert de NDFF Invoer App. Met deze app kunt u waarnemingen van planten en dieren direct toevoegen aan de Nationale Databank Flora en fauna (NDFF)...


Lees verder 19 mei 2016   8 jaar oud

Afgelopen week werden er op een locatie in Noord-Holland Vroege bekerzwammen gevonden. Zoals de naam aangeeft kan deze algemeen voorkomende bekerzwam vroeg in het jaar worden gevonden. Vroege bekerzwammen kunnen echter ook heel..


Lees verder 18 mei 2016   8 jaar oud
Zwerminktzwammen

De zeer algemene Zwerminktzwam is een grijsbruin inktzwammetje dat in grote groepen en opvallend dicht op elkaar op het rottende hout van uiteenlopende loofhoutsoorten voorkomt. De hierop gelijkende zeldzamere Dwergfranjehoed komt..


Lees verder 11 mei 2016   8 jaar oud
Voorjaarskluifzwam

Het weer is een belangrijke factor bij paddenstoelen. De verschillende soorten reageren er echter allemaal anders op. Het extreme weer van de afgelopen weken met regen, sneeuw en hagelbuien heeft mogelijk wat vertraging opgeleverd..


Lees verder 4 mei 2016   8 jaar oud
Fotocollage Natuurkalender

Het fenologisch waarnemingsnetwerk De Natuurkalender is vanaf 3 mei 2016 onderdeel van de website NatureToday.com. We nodigen iedereen uit om waarnemingen van eerstelingen in de natuur door te geven. Alle gedigitaliseerde..


Lees verder 3 mei 2016   8 jaar oud
Leo van der Heiden (Ministerie EZ), Teo Wams (Natuurmonumenten), Dianne Nijland (Vogelbescherming Nederland) en François Kremer (Europese Commissie, of beter:  Natura 2000 Policy Coordinator at the European Commission's Nature Unit).

Nederland kan een voorbeeld worden van een dichtbevolkte, vruchtbare delta waar natuur en mensen floreren. Een land met een gezonde leefomgeving, een aantrekkelijk vestigingsklimaat en een rijke natuur, waar meer dier- en..


Lees verder 2 mei 2016   8 jaar oud
Populierenschijfzwam

Afgelopen zaterdag was het feest in recreatiepark Geestmerambacht iets ten noorden van Alkmaar. Ondanks het koele weer van maart en april werden er massa's puntgave voorjaarspaddenstoelen aangetroffen. Door het koele weer blijven..


Lees verder 27 april 2016   8 jaar oud

Afgelopen week werden er op natuurterrein De Schotsman, gelegen aan het Veerse Meer, Meidoornrotkelkjes gevonden. Het Meidoornrotkelkje komt uitsluitend in het voorjaar voor op zwarte gemummificeerde bessen van de Meidoorn die te..


Lees verder 20 april 2016   8 jaar oud

Er komen in het voorjaar enkele grote veldridderzwammen voor die ook wel in de herfst tevoorschijn komen maar in een veel kleiner aantal. Ze vallen vooral op omdat er in het voorjaar minder plaatjeszwammen voorkomen dan in de..


Lees verder 13 april 2016   8 jaar oud

Archief