Natuurberichten
Categorie: Paddenstoelen
Op Nature Today publiceren topbiologen dagelijks over actuele ontwikkelingen in de natuur. In de afgelopen jaren zijn al honderden natuurberichten gepubliceerd over paddenstoelen. Deze berichten zijn vooral maar niet uitsluitend geschreven door de Nederlandse Mycologische Vereniging. De paddenstoelenberichten gaan over uiteenlopende onderwerpen waaronder: eetbaarheid, nieuwe soorten, herkennen van soorten, invloed van weer op paddenstoelen, schadelijke paddenstoelen en veranderingen in aantallen. Een zeer groot aantal soorten is al aan bod gekomen. Alle paddenstoelenberichten staan hieronder weergegeven op chronologische volgorde. Zeer regelmatig komen er weer nieuwe berichten bij.Pagina 24 van 82 - 816 Resultaten
Om de effecten van (herstel)maatregelen en werkzaamheden door de jaren heen goed te volgen en in kaart te brengen, is een zorgvuldige monitoring onmisbaar. Vandaar dat de we dit zoveel mogelijk integreren in de projecten die de..
Op 4 juni deed een lid van de Nederlandse Mycologische Vereniging een merkwaardige vondst in het westelijk deel van het Robbenoordbos. In de humuslaag van een drooggevallen greppel vond hij een aantal eigenaardig uitziende..
Voor de totstandkoming van een determinatiewerk over russula's worden vrijwilligers gezocht om mee te helpen bij het verzamelen van russula's, de collecties te beschrijven en te determineren...
De afgelopen weken werden in het Limburgse Belfeld honderden witte Beekmijtertjes gevonden. Belfeld is pas de tweede plaats in Nederland waar deze variant van dit waterminnende zwammetje werd gevonden. Ook in de rest van Europa..
De Tuinaardster is een uiterst zeldzame, variabele paddenstoel en daardoor lastig te determineren. Toen zich in september vorig jaar een mogelijke tweede vondst aandiende, werd direct een DNA-monster genomen. De resultaten van het..
In Nederland waren tot voor kort slechts drie soorten morieljes bekend. Recent onderzoek heeft uitgewezen dat er naast deze soorten nog minstens drie andere morieljesoorten in ons land voorkomen, namelijk de Hersenkronkelmorielje,..
Recent moleculair onderzoek heeft aangetoond dat onder de naam Blauwe molenaarssatijnzwam diverse soorten schuil gaan. De International Union For Conservation of Nature (IUCN) heeft recent de Blauwe molenaarssatijnzwam en enkele..
Begin maart is voor het eerst dit jaar de Meidoorn-jeneverbesroest op Wilde jeneverbes aangetroffen in het Dwingelderveld en iets later in Zwolle en Nijmegen. Deze vondsten zijn opvallend vroeg, omdat sommige alternatieve..
De afname van de rijkdom aan dieren en planten gaat snel; zowel zichtbaar als onzichtbaar. De impact boven de grond, in de bodem én onder het wateroppervlakte is enorm. Flora en fauna hebben het moeilijk, soorten verdwijnen en..
De Rhododendroncicade en de paddenstoel Rhododendronknopvreter zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Beide zijn exoten die met plantmateriaal door de mens in Nederland terecht zijn gekomen. Het ziet er naar uit dat ze zich de..