Natuurberichten

Pagina 85 van 1673 - 16724 Resultaten

Tweemaal de Grote tepelhoren op het strand, links ingravend levend exemplaar, rechts aangespoeld huisje, vers en onverkleurd

Mooi rond en glanzend. Op het strand zie je hele mooie. En steeds meer. Het beeld langs de kust verandert snel, alles is nu anders dan vroeger. Dat geldt ook voor het gebruik van gevoelige namen...


Lees verder 16 september 2024   7 mnd oud
Zwarte heidelibel - primair

Er is een nieuwe Europese rode lijst libellen verschenen. Hierin zien we dat de achteruitgang van libellen van vennen en hoogvenen die we in Nederland zien in grote delen van Europa speelt. Klimaatverandering lijkt de..


Lees verder 16 september 2024   7 mnd oud
amethistzwam - primair

De amethistzwam is een fraai paddenstoeltje dat zijn naam dankt aan zijn kleur: verse exemplaren zijn in alle onderdelen paars. Zijn oude naam is nog doeltreffender: vroeger heette deze paddenstoel rodekoolzwam, een geliefde naam..


Lees verder 16 september 2024   7 mnd oud
Rozenblaadje

Heb jij wel eens een rozenblaadje of klaverblaadje gezien? Geen planten, maar nachtvlinders! ..


Lees verder 16 september 2024   7 mnd oud

Van mijn zoon kreeg ik het nieuwtje te horen dat er tientallen boleten te vinden waren in een laan van de nieuwe gemeente Dijk en Waard. Twee dagen geleden stonden er slechts enkele boleten, maar nu stonden ze er bij tientallen...


Lees verder 15 september 2024   7 mnd oud
Veldhommel en kegelbijvlieg op koninginnekruid.jpg

Het wordt herfst en langs waterkanten, rietlanden en in vochtige bossen wuiven lange halmen met prachtige pluizige pluimen: koninginnekruid. Sommige plantennamen spreken tot de verbeelding, en zo ook koninginnekruid. Waarom zou..


Lees verder 15 september 2024   7 mnd oud
Kramsvogel

Kramsvogels onderweg naar Nederland en de oranje bessen van wilde lijsterbes herken je van afstand. ..


Lees verder 15 september 2024   7 mnd oud
Coral Nursery

Elk van de zes eilanden — Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten — heeft unieke en proactieve maatregelen genomen om de uitdagingen waarmee hun riffen worden geconfronteerd aan te pakken. De..


Lees verder 14 september 2024   7 mnd oud
Kootwijkerzand 1905; om bomen een kans van overleven te geven, werd het stuifzand eerst vastgelegd met heide of helmgras, met de hand, meter na meter.

Staatsbosbeheer beheert al 125 jaar bos. Bosbeheer is tegenwoordig veel complexer dan vroeger. Waar we onze bossen eerst vooral voor houtproductie gebruikten, heeft dat nu vele doelen voor ons: van biodiversiteit en CO2-opslag,..


Lees verder 14 september 2024   7 mnd oud
Campbelleiland madeliefjes (Pleurophyllum speciosum)

Uit nieuw onderzoek blijkt dat Asteraceae, de plantenfamilie van onder andere madeliefjes en zonnebloemen, de meest diverse plantengroep is op tientallen eilanden wereldwijd. De bescheiden madeliefjes bieden belangrijke inzichten..


Lees verder 14 september 2024   7 mnd oud

Archief