Natuurberichten
Pagina 80 van 1631 - 16310 Resultaten
Heeft u mee geteld afgelopen weekend? Het was de jaarlijkse libellentuintelling. Het weer was niet optimaal, maar toch zijn veel mensen een of meer kwartier in hun tuin op zoek gegaan naar juffertjes en ‘echte’ libellen. Heeft u..
Een bosje in een veenweidegebied en museumpark Archeon. Hier werd de meerjarige groefbij voor het eerst in Nederland ontdekt. Geen typische plekken voor deze zuidelijke bijensoort, die van droogte en warmte houdt. Toch is te..
De grote modderkruiper is een vissoort die in de zoete Nederlandse wateren leeft. In de afgelopen eeuw heeft deze zoetwatervis het zwaar te verduren gehad vanwege het verdwijnen van zijn habitat. Hierdoor heeft de grote..
De Dutch Caribbean Nature Alliance kondigt enthousiast de workshop voor herstel van koraalriffen aan. Deze vindt plaats van 17 tot en met 19 juni en brengt belanghebbenden, experts en praktijkmensen uit de Nederlandse Cariben en..
ARK bestaat deze maand jaar 35 jaar. Het verhaal doet de ronde dat het idee voor ARK ontstond op een dijk in de Millingerwaard, toen de drie oprichters uitkeken over het landschap, samen hun droom droomden en een ark voorbij zagen..
Veertig planten waren genomineerd voor de verkiezing voor de nationale bloem. Dat de roggelelie geen winnaar werd, is niet verwonderlijk: die is superzeldzaam. Je ziet hem vaker op oude schilderijen dan in het wild, tenzij je in..
Het is voer voor een horrorfilm, een worm die zich in je oog nestelt en gaat pulseren om vogels te lokken. Dit overkomt barnsteenslakken. De oogsteelslakkenworm infecteert de slak en begeeft zich in de oogsteel. De groenachtige..
Nederland is een vissoort rijker. Sportduikers en -vissers hebben meerdere exemplaren van de kameleongrondel aangetroffen in het Grevelingenmeer en gevangen in het Europoortgebied. Het is een vissoort die oorspronkelijk uit Azië..