Natuurberichten

Pagina 80 van 1607 - 16061 Resultaten

Teunisbloem in berm - primair

De eerste bloemen beginnen te bloeien in bermen en er komst steeds meer kleur in, totdat straks de maaimachines langskomen en alles weer kaal maken. Veel mensen worden daar verdrietig en boos van. Toch is maaien nodig en gelukkig..


Lees verder 15 april 2024   6 mnd oud
wild zwijn

Wild zwijn krijgt biggetjes en ga op zoek naar wilde bijen...


Lees verder 15 april 2024   6 mnd oud
aangespoelde Grote heremietkreeft in een kapotte Wulk. Gaan we deze populaire soort ook op het strand minder zien? De bruine korst is van de Ruwe zeerasp, een kolonievomende hydroïdpoliep die vaak meelift

Tijdens een duik-winterweekend van het Monitoringproject Onderwater Oever in maart 2024 zagen de duikers nauwelijks meer Grote heremietkreeften. Deze bij duikers en het grote publiek populaire soort lijkt, net als de Zeekreeft, af..


Lees verder 14 april 2024   6 mnd oud
Vorig jaar werden de honingbij en de twee metselbijen (rosse en gehoornde) het meest geteld, met de hommels op een flinke achterstand. Dit jaar is tijdens de tien dagen de telling weer live te volgen op www.nationalebijentelling.nl.

De Nationale Bijentelling roept dit jaar iedereen op om een half uurtje bestuivers te tellen. Dat kan dit jaar tussen 15 en 24 april. Tellen kan overal; in je tuin, op je balkon of ieder ander groen plekje in de buurt...


Lees verder 14 april 2024   6 mnd oud
De veldkrekel (Gryllus campestris)

De veldkrekel is verkozen tot 'Insect van het Jaar 2024'. Dit nieuws maakte Aglaia Bouma, insectendeskundige en een van de initiatiefnemers van de verkiezing, vanochtend bekend tijdens een radio-uitzending van Vroege Vogels vanuit..


Lees verder 14 april 2024   6 mnd oud
Koningin van C. nicobarensis kruipt door een opening de H. papuanum-mierenplant in.

Na de zonnige dagen van de afgelopen weken knalde het blad uit de bomen. In de tuin scharrelden de mieren over de klinkers. Ze verslepen de zaadjes met mierenbroodjes van sneeuwklokje, viooltjes, de eerste zaadjes van de stinkende..


Lees verder 14 april 2024   6 mnd oud
eenstijlige meidoorn

Meidoorn is al aan het bloeien en het roomvleklieveheersbeestje zie je in de lente...


Lees verder 14 april 2024   6 mnd oud
Nachtvlinders en micro's

Voor het 5000-soortenjaar in de Gelderse Poort in 2022 werden de verwachtingen ruim overtroffen, met in totaal meer dan 6200 soorten. De spectaculaire resultaten zijn nu toegelicht in een magazine vol informatie, foto’s en..


Lees verder 13 april 2024   6 mnd oud
Aruban whiptail lizard (Cnemidophorus arubensis).

Aruba, Bonaire en Curaçao herbergen unieke ecosystemen met verschillende soorten hagedissen die nergens anders ter wereld voorkomen. Daaronder zijn drie endemische soorten: de Arubaanse renhagedis, de Bonairiaanse renhagedis en de..


Lees verder 13 april 2024   6 mnd oud

Betere gebiedsbescherming voor boerenlandvogels is hard nodig, concludeert Vogelbescherming Nederland op basis van het gisteren gepubliceerde rapport van Sovon Vogelonderzoek in opdracht van het Ministerie van Landbouw, Natuur en..


Lees verder 13 april 2024   6 mnd oud

Archief