Natuurberichten
Uitgever: Vogelbescherming Nederland
Vogelbescherming Nederland komt op voor in het wild levende vogels en hun leefgebieden. In Nederland en wereldwijd. Samen met mensen die bescherming van vogels en natuur belangrijk vinden. Zo dragen we bij aan het behoud van de natuur en aan een leefbare wereld.Pagina 77 van 96 - 953 Resultaten
Groningen staat al jaren bekend om de succesvolle terugkeer van de grauwe kiekendief door uitgekiend akkervogelbeleid. Dat het in dit gebied goed toeven is voor muizeneters is nu ook door de velduil ontdekt. Zeker tien paren..
De grutto gaat nog steeds met gemiddeld vijf procent per jaar achteruit in Nederland. Vogelbescherming maakt zich grote zorgen over deze voortdurende achteruitgang omdat Nederland voor deze soort een sleutelrol vervult in Europa...
Sinds 2010 volgt Landschap Noord-Holland enkele roerdompen met behulp van satellietzenders. Het onderzoek heeft al veel informatie opgeleverd over trek en actieradius van roerdompen in de broedtijd. Maar ook dat gebieden die zijn..
Het broedseizoen van de boerenzwaluw is van start gegaan. Door lang aanhoudend slecht weer in Zuid-Europa zijn de boerenzwaluwen later dan gebruikelijk vanuit Afrika bij ons aangekomen. Boerenzwaluwen worden tijdens de trek door..
Al enkele weken pleistert een aantal morinelplevieren op de noordpunt van Texel, in Polder Eierland. De morinelplevieren zijn op doortrek naar de Scandinavische fjells, waar ze broeden. In Nederland hebben ze ook enkele malen..
De allereerste Nationale Vogelweek komt eraan. Met meer dan honderd activiteiten, verspreid over heel Nederland, is dit evenement nu al een schot in de roos. Kijk voor een volledig overzicht eens op www.vogelweek.nl. De Vogelweek..
Vogelbescherming Nederland heeft in samenwerking met de Provincie Overijssel, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer vijf Zweedse korhoenders losgelaten op de Sallandse Heuvelrug. De vier hanen en één hen zijn gevangen in het noorden..
De komende week is misschien wel de mooiste tijd om weidevogels te beleven. Er wordt nog volop gebaltst, veel weidevogels zitten op de eieren en bij de kievit komen de eerste jongen uit. Daar komt bij dat het gras nog niet zo hoog..
Het gaat goed met de slechtvalk in Nederland. De soort neemt de laatste jaren in rap tempo toe. In 2008 was er een geschatte broedpopulatie van zo’n 50 paar. Twee jaar later was dat aantal al bijna verdubbeld naar ongeveer 95. In..
Al sinds 24 maart zit aan de rand van de Westerheide bij Hilversum, een Pallas’ boszanger. Een zeldzame gast uit Siberische taiga, die vrijwel jaarlijks in Nederland wordt gezien, maar vrijwel uitsluitend in de herfst. De vogel..