Natuurberichten
Uitgever: Vogelbescherming Nederland
Vogelbescherming Nederland komt op voor in het wild levende vogels en hun leefgebieden. In Nederland en wereldwijd. Samen met mensen die bescherming van vogels en natuur belangrijk vinden. Zo dragen we bij aan het behoud van de natuur en aan een leefbare wereld.Pagina 71 van 98 - 980 Resultaten

Op vijf basisscholen is het deze week feest. Ze hebben een prijs van 1000 euro gewonnen voor het aanleggen van een vogelvriendelijk schoolplein. In september schreef Vogelbescherming Nederland een prijsvraag uit voor alle..

Vogelbescherming Nederland gaat de komende jaren aan de slag om de omstandigheden voor broedende kustvogels op Schouwen-Duiveland in de provincie Zeeland te verbeteren. Dankzij een legaat kunnen we samen met Natuurmonumenten goede..
Een laag waterpeil en het effect daarvan is een van de belangrijkste oorzaken van de achteruitgang van weidevogels. Een verhoging van het polderpeil op boerenland is echter zelden mogelijk. Weidevogelboeren experimenteren daarom..

18 december debatteert de Kamer over de Nederlandse invulling van het nieuwe Europese Gemeenschappelijke Landbouwbeleid. Geen onderwerp dat normaal gesproken veel aandacht krijgt; te technisch en te ver van het bed voor niet..
Amalia en Amsterdam zijn twee gezenderde grutto’s van het Kening fan e Greide-project. Ze vertrokken afgelopen zomer naar West-Afrika (Mauritanië) om te overwinteren, maar zijn onlangs al met de terugtrek begonnen. Beide vogels..

2013, Jaar van de Patrijs. Die belangstelling voor de patrijs is wel nodig ook, want het gaat bar slecht met deze ooit zo talrijke hoenderachtige. Tijd voor een terugblik op de activiteiten en resultaten...

De tapuit is een sterk bedreigde Rode Lijst-soort. Door gebrek aan dynamiek van zee, wind en zand, de grote hoeveelheid stikstof in de bodem en de achteruitgang van het aantal konijnen is zijn favoriete leefgebied, open duinen met..

Een sperweruil trekt honderden enthousiaste vogelaars naar Zwolle. Deze in Nederland zeer zeldzame uilensoort werd al op 12 november ontdekt door een oplettende machinist van de NS, maar pas gisteren teruggevonden. Het betreft de..
2013 kan de boeken in als een invasiejaar van grote kruisbekken. Verspreid over Nederland wordt deze zeldzame kruisbeksoort nu in kleine aantallen waargenomen. De laatste grote invasie van grote kruisbekken was ruim twintig jaar..

Afgelopen zondag 10 november zijn bij Den Oever maar liefst 3664 langstrekkende pijlstaarten gezien. Dit is een recordaantal; nooit eerder zijn zoveel pijlstaarten op trek waargenomen. Ook elders werden veel pijlstaarten gezien...