Natuurberichten
Uitgever: Zoogdiervereniging
De Zoogdiervereniging zet zich in voor de studie en de bescherming van alle in het wild levende zoogdieren en hun leefgebieden.Pagina 52 van 97 - 967 Resultaten

Een grootschalige expeditie om nieuwe soorten te ontdekken komt niet vaak meer voor in ons land. Toch gaat er begin oktober een grote groep onderzoekers op expeditie: naar St. Eustatius. Op dit Caribische eiland, dat sinds 2010..

Regelmatig vraagt het Bureau van de Zoogdiervereniging aandacht voor de muntjak, een invasieve exoot die wordt gehouden in de Lage Landen en incidenteel ook in het wild voorkomt. In het Verenigd Koninkrijk heeft de soort zich in..

Standaard onderzoek naar vleermuizen is specialistisch werk, kostbaar, tijdrovend en spreekt een beperkte groep mensen aan. Veel mensen vinden vleermuizen interessant en willen daar graag meer over weten. Als aanvulling voor het..

De komende maand gaat er poep gezocht worden in het Oostzanerveld. Niet zomaar poep, maar specifiek de keuteltjes van de noordse woelmuis. Met eDNA-technieken wordt vervolgens bepaald of en hoeveel noordse woelmuizen er nog..

De das staat niet bekend als een dagactief dier, al blijkt uit de camerabeelden van volgdedas.nl dat ze in de middaguren regelmatig even de burcht verlaten. Hoe dan ook, de kans op een live ontmoeting met een das blijft doorgaans..

In het uiterste zuiden van ons land leeft de hazelmuis. Dit zeldzame diertje leeft daar verborgen in bosranden met veel bramen en hazelnoten. De afgelopen jaren zijn veel beschermingsmaatregelen genomen om het leefgebied van de..

Naar het dieet van dassen is veel onderzoek gedaan. En ook al is de das een alleseter, in de Nederlandse situatie lijken regenwormen een groot deel van het jaar favoriet. Dassen hebben echter een neusje om over te schakelen op..

Vleermuizen gebruiken hun winterslaapplaatsen niet alleen in de winter. Ze gaan er ook zwermen: vleermuizen uit verschillende kolonies of groepen vliegen er heen, gaan er druk rondfladderen en ontmoeten er dan hun paringspartners...

De Zweedse natuuronderzoeker Linnaeus deelde de das in 1758 nog in bij de beren. Dat was op basis van het uiterlijk en het gedrag geen rare gedachte. De wat waggelende gang, zijn liefde voor bessen en andere zoetigheid, de vorm..

In Nederland leven circa 17 soorten ’muizen’ en al deze soorten zijn regelmatig te vinden in uilenballen: geëindigd als lekker hapje van een uil. Al sinds jaar en dag worden door vele tientallen natuurliefhebbers uilenballen..