Natuurberichten
Pagina 505 van 1641 - 16408 Resultaten
In opdracht van het Kennisnetwerk OBN hebben onderzoekers van De Vlinderstichting, EIS Kenniscentrum Insecten en Stichting Bargerveen de knelpunten voor terugkeer van bedreigde insecten in het natte zandlandschap onderzocht. Er is..
De Nederlandse soortenlijst is sinds een paar weken weer een soort zeenaaktslak rijker: de Witgestippelde knotsslak. De soort lijkt nog niet door de wetenschap beschreven te zijn. Opmerkelijk genoeg komt hij hier lokaal al massaal..
Is de giraf een bedreigde diersoort? Dat is een ingewikkeld verhaal. Er leven nog ongeveer 68.000 giraffen in het wild. Het aantal giraffen is in de laatste dertig jaar dramatisch afgenomen – met maar liefst veertig procent. Dit..
De Aziatische hoornaar wordt nog niet zo vaak gespot in Nederland, maar het aantal keren dat deze invasieve exoot wordt gezien, neemt geleidelijk toe. Zijn aanwezigheid kan negatieve gevolgen hebben voor de biodiversiteit...
In de zomer teisteren blauwalgen ons oppervlaktewater. Blauwalgen kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid van mens en dier. Officiële zwemwaterlocaties worden vaak goed in de gaten gehouden, maar blauwalgen bloeien ook op..
Waarnemers die hun vondsten fotograferen en op Waarneming.nl plaatsen, leveren waardevolle natuurinformatie. Soms worden op deze manier zelfs nieuwe soorten voor Nederland ontdekt! De vondst van de paarse driestaart, een haft of..
Zaterdag 10 juli doen honderden mensen in tientallen gemeenten mee met actie Plastic PeukMeuk. Van 12.00 tot 15.00 uur gaan de deelnemers de straat op om zoveel mogelijk peuken te rapen en registreren via de Litterati-app. Het..