Natuurberichten

Uitgever: Wageningen Environmental Research

Pagina 5 van 25 - 241 Resultaten

Zoogdieren in beschermde tropische gebieden ontkomen niet aan de invloed van menselijke activiteit. Ook niet als die activiteit buiten het beschermde gebied plaatsvindt. Tot die conclusie komt een nieuwe internationale studie in..


Lees verder 29 juni 2023   1 jaar oud
Duinlandschap Terschelling (beeld in overleg te gebruiken, contact communicatie.esg@wur.nl)

Door klimaatverandering stijgt niet alleen de temperatuur van de lucht, ook de bodem wordt warmer. Wetenschappers van Wageningen University & Research hebben onderzocht hoe de bodemtemperatuur in Nederland de komende dertig jaar..


Lees verder 24 mei 2023   1 jaar oud
Westerveld, Achterlandseveen

Internationaal is afgesproken dat in 2030 dertig procent van het land- en wateroppervlak op aarde beschermd natuurgebied moet zijn. De bescherming van deze gebieden is een belangrijk middel om de achteruitgang van de..


Lees verder 19 mei 2023   1 jaar oud
Houtoogst in een Europees bos  (beeld in overleg te gebruiken, contact communicatie.esg@wur.nl)

De energiecrisis heeft Europa de noodzaak laten zien om meer zelfvoorzienend te worden in grondstoffen. Ook hout is een belangrijke grondstof, bijvoorbeeld in de bouw, die voor een groot deel al uit de EU zelf komt. De vraag..


Lees verder 17 mei 2023   1 jaar oud
Stapel gekapt hout (beeld in overleg te gebruiken, contact communicatie.esg@wur.nl)

Uit de chemische samenstelling van tropisch hout, zoals bijvoorbeeld gebruikt in raamkozijnen of bij bruggen, blijkt waar de gekapte bomen hebben gestaan. Dat kan helpen om de herkomst van hout te traceren en illegale handel tegen..


Lees verder 25 april 2023   1 jaar oud
Bever (foto voor eenmalig gebruik)

Dassen hebben met hun gegraaf een hoop teweeggebracht de afgelopen weken. Treinverkeer in delen van Brabant en Friesland werd stilgelegd, en onder de A50 zijn dassenburchten ontdekt. Net als de das, graaft ook de bever zich een..


Lees verder 12 april 2023   1 jaar oud
Voortuinen in Pijnacker

Meer groen in particuliere tuinen is niet alleen nodig voor klimaatadaptatie en biodiversiteit in steden. Het lijkt ook grote invloed te hebben op de gezondheid en het welzijn van de bewoners. Dat is een van de conclusies uit een..


Lees verder 6 april 2023   1 jaar oud
Stormbos bij Exloo

Vandaag is het precies vijftig jaar geleden dat een zeer zware storm Nederland trof. Samen met de storm van een half jaar eerder werd een enorme verwoesting aangericht in de bossen. Miljoenen bomen werden geveld en duizenden..


Lees verder 2 april 2023   1 jaar oud
Binnenveldse Hooilanden

Overal in Nederland wordt natuur verbeterd of aangelegd. Vaak om maatschappelijke problemen op te lossen. Onderzoekers van Wageningen University & Research roepen de hulp in van het publiek om een landelijk overzicht van deze..


Lees verder 10 maart 2023   1 jaar oud
Linievijver in Breda

Kleine waterdieren zoals kokerjuffers en muggen- en libellenlarven geven een indruk van de waterkwaliteit op die plek. Dankzij de webapp Waterdiertjes.nl kan iedereen hieraan bijdragen. Wat zegt de opbrengst van 2022 ons? Dat het..


Lees verder 8 maart 2023   1 jaar oud

Archief