Natuurberichten
Uitgever: FLORON
FLORistisch Onderzoek Nederland (FLORON) is de soortenbeschermingsorganisatie die zich inzet voor verspreidingsonderzoek naar en bescherming van de wilde planten in Nederland. Samen met honderden vrijwilligers zetten wij de Nederlandse flora op de kaart.Pagina 48 van 56 - 560 Resultaten
Dit is de tijd dat het platteland, zeker op de zandgronden, gedomineerd wordt door maïs. Ongetwijfeld hebt u zich er ook wel eens over verwonderd dat maïsakkers tot ver in het seizoen zo’n lege indruk maken, om dan in heel korte..
Vandaag is het zover, we nemen afscheid van de zomer en stappen de herfst binnen. Tijd voor kleurende bomen, vallende bladeren, beukenootjes, eikels en paddenstoelen...
Specialisten zijn er op velerlei gebied. Ook onder de waterplanten. Als het gaat om het overleven van hoge zoutconcentraties is spiraalruppia er zo een. Tijdens een inventarisatieweekend van FLORON wisten vrijwilligers deze..
Goudknopje wordt pas sinds enkele decennia in Nederland aangetroffen. Het is een late zomer- en herfstbloeier die ook in deze tijd van het jaar in bloei te vinden is. Zo’n gouden knopje past ook wel bij Prinsjesdag. ..
‘Herfsttijloos’, een geschikte plantennaam voor in het nationaal dictee. Wie nu op zoek gaat naar deze mooie nazomerbloeier kan met eigen ogen vaststellen dat de stijl niet ontbreekt. Het zijn er zelfs drie. Een stijlvol plantje..
‘Dwars door de duinen’. Zo heet een fraai boek over de natuur in onze kuststreek. Maar een duindoornstruweel op je pad brengt je al gauw op andere gedachten. Daar is met die scherpe doorns geen doorkomen aan...
Hoewel sommige soorten nog verrassend lang doorbloeien, neemt het aantal bloeiende plantensoorten na de zomer zienderogen af. Toch staan er voor fijnproevers juist nu nog een aantal smakelijkheden op het programma. Daartoe behoren..
Noordse streepvaren is een bijzondere rots- of muurplant die al enkele keren in Nederland is waargenomen. Door werkzaamheden aan de muren waarop de plant opdook, is de soort echter telkens weer verdwenen. Nu is deze bijzondere..
Ook lekker op vakantie geweest in Zuid-Europa? Grote kans dat u onbewust planten of dieren mee naar huis heeft genomen. Straatwolfsmelk is zo’n verstekeling, die bovendien in opgewarmd Nederland een gespreid bedje vindt. ..
Planten die veel worden aangeplant hebben ook een grotere kans om in de Nederlandse natuur te verwilderen. Eén van de soorten die daar net aan begint is de buxuskamperfoelie. Een eerste kennismaking… ..