Natuurberichten
Pagina 441 van 1640 - 16398 Resultaten
De blauwe kiekendief en de velduil horen bij de Wadden. Echter zijn hun karakteristieke vliegbeeld en foerageergedrag daar tegenwoordig steeds minder te aanschouwen, want het gaat slecht met deze (vooral muizenetende) roofvogels...
Tijdens de Mobiliteitsweek Utrecht liep de actie ‘Meer fietsen = meer bomen’ in Bunnik. Tussen 13 en 27 september werden fietstellingen uitgevoerd op de Koningslaan, naast het Sedumveld in Bunnik. Bij iedere honderd fietsers..
Veel van de Nederlandse hommels zijn sterk bedreigd, zo ook de grashommel. De grashommel is tot nu toe nauwelijks onderzocht, waardoor het moeilijk is om haar te beschermen. In 2021 is onderzoek gedaan naar de voorkeuren van deze..
Parken, groenstroken, bermen, tuinen: er zijn veel plekken in steden en dorpen waar planten en dieren zich thuis voelen. Er liggen grote kansen voor biodiversiteit in stedelijk gebied. Dat is des te belangrijker omdat ze..
Het was eerste kerstdag, 1961, wij weten het nog goed… Sinds 1961, of eigenlijk sinds 1950, gaat het niet goed met de wilde flappies: de hazen en konijnen in Nederland. Ze zijn in aantal met meer dan vijftig procent afgenomen..
Met al het sombere nieuws van het afgelopen jaar is het tijd om terug te blikken op het positieve natuurnieuws uit 2021. Een kleine greep uit nieuws uit de natuur waar we als Atlas-redacteuren blij van worden. Van de terugkeer van..
Het paddenstoelenjaar is vreemd verlopen. Laat in het jaar kwamen er onverwachts toch nog flink wat paddenstoelen tevoorschijn. Er zaten soorten bij die normaal gesproken veel eerder in het jaar verschijnen. Daar komt nog bij dat..
Hoe meer we erover leren, des te duidelijker het wordt dat ondergrondse schimmelnetwerken enorm belangrijk zijn voor het klimaat en het leven op aarde. Het internationale wetenschapsinitiatief SPUN wil er meer over weten, en ze..