Natuurberichten
Pagina 439 van 1640 - 16398 Resultaten
Er is in ons land een paddenstoel die zacht uitgedrukt 'eigenzinnig reageert' op winterse buien: de Dennenslijmkop. Op deze winterse buien reageert het ondergronds mycelium juist door paddenstoelen te ontwikkelen. Voorwaarde is..
Jac. P. Thijsse is een van de grondleggers van de natuurbescherming in Nederland. Zijn recent gepubliceerde wandeldagboeken uit de periode 1884 – 1898 geven een uniek inkijkje in de wijze waarop hij naar de natuur keek. De vele..
De Nationale Tuinvogeltelling van Vogelbescherming Nederland staat weer voor de deur. Op 28, 29 en 30 januari telt heel Nederland alle vogels in de tuin of op het balkon. Alvast warmlopen? Via de webcam kunt u elke dag live..
Let op paardenkastanjekandelaars en bloeiende madeliefjes...
De afgelopen decennia zijn er in de uiterwaarden talrijke waterrijke natuurgebieden aangelegd. Rijkswaterstaat wil graag weten of vissen deze nieuwe habitats gebruiken en welke geulen goed gelukt zijn en welke tegenvallen. Daarom..
Als jonge wolven oud genoeg zijn om een eigen roedel te stichten, gaan ze zwervend op zoek naar nieuw territorium. Deze wolven beschouwen schapen als een gemakkelijke prooi. Dit is ongewenst. Om schapen te beschermen tegen..
Eind december is het moment om terug te kijken naar het afgelopen jaar. Wat waren opmerkelijke zaken wat betreft nachtvlinders? Misschien wel het meest opvallende is dat aandacht voor nachtvlinders dit jaar nog weer verder is..
Zeldzame purperkoet strijkt neer in Nederland, berkenweerschijnzwam te zien...
Uit de jaarlijkse monitoring van de otterpopulatie in Nederland door Wageningen Environmental Research blijkt dat het aantal verkeersslachtoffers in 2020 minder gegroeid is dan in voorgaande jaren. De verkeersmortaliteit blijft..