Natuurberichten
Pagina 271 van 1635 - 16348 Resultaten
Zoek de piepkleine vroegeling en vogelmuur met sterretjes...
In de Nederlandse Cariben zijn meer dan 210 invasieve, uitheemse soorten in het wild gedocumenteerd. Deze soorten kunnen grote ecologische effecten hebben door de inheemse flora of fauna te bedreigen, grote economische verliezen..
Klein hoefblad bloeit, je las het wellicht al in het Nature Today-Natuurjournaal van 11 februari dit jaar. Het is een mooie gele vroegbloeier en tevens naaktbloeier. De bloemhoofdjes lijken op het eerste gezicht op die van de..
Helaas zijn er in Australië in 2022 tientallen koala's door aanrijdingen om het leven gekomen en gewond geraakt. Hier komen de overstromingen in verschillende delen van het land nog eens bij, dus de koala's hebben het echt zwaar..
Vandaag, 18 februari, is het de dag van het schubdier ook wel pangolin genoemd. Heb je ooit van dit dier gehoord? En zo ja, wat weet jij eigenlijk over het schubdier? Elke van Gils, wildlife crime-expert van WWF-NL, beantwoordt..
In maart trekt een schaapsherder voor het eerst met zijn kudde de heidevelden van de Maasduinen over, zodat de schapen de vegetatie kort kunnen grazen. Goed voor de natuur, maar niet altijd voor de reptielen. Daarom onderzoekt..
Al vroeg in het voorjaar hoor je de roffel van de grote bonte specht. De vogel doet dat niet om muzikaal te zijn, maar om aan andere spechten aan te geven: dit is mijn territorium. Mannetjes en vrouwtjes roffelen ook naar elkaar..
Op woensdag 8 februari is de eerste glasaal van het seizoen 2023 gevangen. Deze 'babypaling' zwom via de vispassage van Gemaal Halfweg (NH) richting de boezem van Rijnland en kwam zo in de monitoringsfuik terecht. Ook in 2020 en..