Natuurberichten
Pagina 248 van 1635 - 16345 Resultaten
Het komt maar langzaam op gang dit jaar, maar nu sluipen de eerste juffers uit. De vuurjuffer is traditioneel de eerste en vanaf nu kun je die vinden bij allerlei watertjes verspreid door het hele land, waaronder tuinvijvers. Ook..
In 2022 werden een derde minder tekenbeten gemeld dan in de voorgaande jaren. Om dit soort verschillen beter te kunnen uitleggen, zijn onderzoekers van de WUR en het RIVM een groot onderzoek gestart via Tekenradar.nl. Zo krijgen..
Het voorjaar is begonnen, de winter voorbij. Voor de Snotolf is het paarseizoen inmiddels begonnen. Deze in vele opzichten zeer opmerkelijke zeevis is op dit moment door duikers en snorkelaars te bewonderen in de Oosterschelde. De..
Kroonslakken staan onder enorme druk, wat leidt tot een dramatische afname van hun populaties. Gelukkig is er in 2020 een project gestart in het Curaçao Sea Aquarium, waarin manieren worden onderzocht om de sterftecijfers te..
De Belgen hebben de klaproos, de Duitsers de korenbloem, de Oostenrijkers de eidelweiss en de Finnen het lelietje-van-de-dalen. Bijna elk Europees land heeft een nationale bloem. Behalve Nederland! Kortom, hoogste tijd om een..
Op mooie dagen in maart, april en mei komen ze tevoorschijn en kun je ze vaak zien op de zonnige bladeren van de klimop in je tuin: de larven of nimfen van kevercicaden van het genus Issus. De nimfen zijn herkenbaar aan de korte..
Zeven jaar na afronding van de herinrichting van de aan Nationaal Park De Biesbosch grenzende polder Noordwaard, hebben veel planten zich weten te vestigen in de afgegraven delen van dit gebied. Sommige plantensoorten blijken zich..
Met de vondst van het oudste vleermuisfossiel ooit hebben wetenschappers van Naturalis Biodiversity Center en het American Museum of Natural History een nieuwe vleermuissoort beschreven die in elk geval 53 miljoen jaar geleden..