Natuurberichten

Pagina 232 van 1635 - 16343 Resultaten

Vogelkersheksenbezem

De Vogelkersheksenbezem is een schimmelsoort die je alleen in het voorjaar kan tegenkomen. De afgelopen dagen is deze soort verspreid over Nederland veel waargenomen. Als je een zoekbeeld hebt, kan het makkelijk zijn om ze te..


Lees verder 25 mei 2023   1 jaar oud
Lantaarntje

Zoek naar lantaarntjes en rupsen vermomd als vogelpoepjes...


Lees verder 25 mei 2023   1 jaar oud
Grote modderkruiper

Waar heb je als vis het minste last van andere vissen? Dat heeft de grote modderkruiper goed bekeken: in sloten met veel planten en een dikke laag slib. In heel droge periodes kan deze vis zelfs – de naam zegt het al – een tijdje..


Lees verder 24 mei 2023   1 jaar oud
Duinlandschap Terschelling (beeld in overleg te gebruiken, contact communicatie.esg@wur.nl)

Door klimaatverandering stijgt niet alleen de temperatuur van de lucht, ook de bodem wordt warmer. Wetenschappers van Wageningen University & Research hebben onderzocht hoe de bodemtemperatuur in Nederland de komende dertig jaar..


Lees verder 24 mei 2023   1 jaar oud
Avondkoekoeksbloem

Avondkoekoeksbloem straalt ’s avonds en lokt hongerige nachtvlinders. ..


Lees verder 24 mei 2023   1 jaar oud
Huismus

Meer lummelen, minder werk in de tuin, tóch een mooie tuin en winst voor vogels en insecten. Dat is nou vogelvriendelijk tuinieren. Benieuwd wat u allemaal níet hoeft te doen dit voorjaar?..


Lees verder 23 mei 2023   1 jaar oud
grote roodoogjuffer - primair

Het voorjaar is de tijd voor de juffertjes. In mei en juni zijn deze veel te vinden. Een daarvan is de grote roodoogjuffer die, zoals de naam al verklapt, te herkennen is aan de dieprode ogen. Onmiskenbaar in het voorjaar, maar in..


Lees verder 23 mei 2023   1 jaar oud
Phytolacca americana clusters

De Westerse karmozijnbes komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika maar doet steeds meer zijn intrede in Noord-Europa als invasieve exoot. De soort heeft een voor invasieve exoten relatief lange aanloopfase nodig, maar na deze fase is..


Lees verder 23 mei 2023   1 jaar oud
Bont zandoogje

Zoek het bont zandoogje en huiszwaluwen beginnen te broeden...


Lees verder 23 mei 2023   1 jaar oud
Stuifkuil in grijs duin

In de duinen is de depositie van stikstof sinds het begin van de jaren negentig flink afgenomen. Dat heeft geleid tot minder hoge en minder dichte grasmatten in het duinlandschap. Goed nieuws, want de bodem krijgt nu meer zonlicht..


Lees verder 22 mei 2023   1 jaar oud

Archief