Natuurberichten
Uitgever: Wageningen University
Pagina 23 van 46 - 452 Resultaten
De extreme hitte en droogte van de afgelopen maanden worden steeds zichtbaarder in de natuur. De time-lapse video’s in dit bericht, gemaakt met de GrowApp, brengen goed in beeld hoe Nederland verdroogt. De verschillen met vorig..
Het aantal meldingen van tekenbeten daalde de afgelopen drie weken bijzonder hard. Om uitdroging te voorkomen, verstoppen teken zich beter, maar ook bij dit warme weer zijn ze actief. Blijf dus op tekenbeten letten als je..
We koersen aan op een meer dan gemiddeld wespenjaar. Door het perfecte weer zijn veel koninginnen succesvol geweest in het vormen van een wespennest. De meeste wespenbestrijders hebben het na een paar rustige jaren weer eens druk..
In Nederland komen een aantal soorten amfibieën en reptielen voor die veel op elkaar lijken. Om meer inzicht te krijgen in hoe mensen amfibieën en reptielen op naam brengen, hebben we een enquête ontwikkeld waarin u wordt gevraagd..
Eerder legden we vast dat mezen jonge en oudere eikenprocessierupsen eten. Nu hebben we op film vastgelegd dat koolmezen ook poppen uit de nesten halen. Het is hard werken voor de koolmees. De poppen zitten in een taaie cocon...
Eerder hebben we aangetoond dat koolmezen zowel jonge als oudere eikenprocessierupsen eten. Twee video's laten nu zien dat ze ook rupsen opeten die overdag in de karakteristieke eikenprocessierupsnesten verscholen zitten. Ze maken..
We hebben een verklaring voor het grote aantal eikenprocessierupsen dit jaar, de minder succesvolle preventieve bestrijding en voor een hele serie vreemde waarnemingen. Eikenprocessierupsen blijken één of misschien zelfs enkele..
Onderzoekers van het RIVM en Wageningen University verwachten dat we in juni en juli ruim 500 duizend tekenbeten oplopen, de helft van het jaarlijkse aantal tekenbeten. Het aantal tekenbeetmeldingen lag in de eerste vijf maanden..
Is te voorspellen of nieuwe uitheemse soorten, zoals vissen uit de Zwarte Zee, zich in Nederland zullen handhaven en inheemse soorten verdringen? Onderzoekers van Wageningen University & Research en van de Radboud Universiteit..
Het weer de afgelopen weken was gunstig voor de huissteekmug. De eerste generatie kwam volgens onze berekeningen al eind mei tevoorschijn. Bijna een maand eerder dan normaal. Door de hoge temperaturen en voldoende neerslag komt..