Natuurberichten

Uitgever: Wageningen University & Research

Wageningen University & Research (WUR) is het samenwerkingsverband tussen Wageningen University en Stichting Wageningen Research. " To explore the potential of nature to improve the quality of life". Dat is de missie van Wageningen University & Research. Ruim 7.700 medewerkers (7.000 fte), 2.500 PhD- en EngD-kandidaten, 13.100 studenten en ruim 150.000 Leven Lang Leren-deelnemers uit meer dan 100 landen dragen hier aan bij. Ze doen dat niet alleen in Wageningen maar verspreid over de hele wereld. Dit doen ze in het domein van gezonde voeding en leefomgeving met behulp van eigen onderzoek voor overheden en het bedrijfsleven. Wageningen Aanpak De kracht van Wageningen University & Research is de bundeling van gespecialiseerde onderzoeksinstituten en de universiteit. Deze hechte samenwerking in verschillende natuur-, technologische en maatschappijwetenschappelijke disciplines zorgt dat wetenschappelijke doorbraken snel naar de praktijk en het onderwijs worden vertaald. Dat noemen we ‘De Wageningen Aanpak’. Hierbij is samenwerking met andere partijen zoals onder andere overheid, bedrijfsleven en ngo’s onontbeerlijk. Dit sluit aan bij de ambitie Finding Answers Together. Het domein van Wageningen University & Research bestaat uit drie samenhangende kerngebieden: Voeding, voedsel en biobased productie Natuurlijke hulpbronnen en leefomgeving Maatschappij en welzijn

Pagina 21 van 23 - 224 Resultaten

Anas penelope. Smient, man

In november 2016 werd Nederland getroffen door het H5N8 vogelgriepvirus. Er werden veel dode wilde vogels gevonden, en verschillende pluimveebedrijven raakten besmet. Uit onderzoek blijkt nu dat wilde trekvogels uit Rusland de..


Lees verder 11 november 2017   7 jaar oud
De sleutelrol van grote kadavers in de natuur EENMALIG GEBRUIK

De natuur wordt een stuk completer wanneer kadavers van grote dieren mogen blijven liggen. Allerlei voedingsstoffen en mineralen worden door natuurlijke recycling weer toegankelijk voor andere dieren en planten. ARK tekenaar..


Lees verder 29 oktober 2017   7 jaar oud
Malariamug. Anopheles stephensi

Malariamuggen hanteren een ingenieuze techniek om zowel heel zachtjes als heel snel bij hun slachtoffer weg te komen. Deze techniek bestaat uit de combinatie van een extra snelle vleugelslag vlak voor opstijgen en het geleidelijk..


Lees verder 23 oktober 2017   7 jaar oud
Ameland, Saxifraga http://www.freenatureimages.eu/

Het effect van bodemdaling op de Amelandse natuur als gevolg van gaswinning wordt de laatste jaren steeds duidelijker. Duinvalleien nabij het centrum van de bodemdalingsschotel worden steeds natter. Op bepaalde delen van de..


Lees verder 15 oktober 2017   7 jaar oud
Verdord blad essentaksterfte, Fraxinus excelsior

Het herkennen van de es en de essentaksterfte is vanaf nu nog makkelijker dankzij dit korte filmpje waarin de kenmerken helder uitgelegd worden. Draag ook bij aan het onderzoek naar het behoud van de es voor het Nederlandse..


Lees verder 29 september 2017   7 jaar oud
Xanthopimpla punctata. Een sluipwesp

Sluipwespen kunnen hun legboor, een holle legbuis voor het plaatsen van eieren, in elke gewenste richting bewegen door het uiteinde van de boor van vorm te veranderen. De legboor kunnen ze hierdoor gericht sturen met de spieren in..


Lees verder 11 september 2017   7 jaar oud
Bos in de Eifel, Duitsland

Op 6 en 7 september gaat het Global Forest Biodiversity Initiative (GFBI) officiëel van start in Peking. Het GFBI-samenwerkingsverband bestaat wereldwijd uit 143 organisaties die zichzelf verplicht hebben gesteld gedetailleerde..


Lees verder 9 september 2017   7 jaar oud
Culex pipiens, Huissteekmug

Vandaag promoveert Chantal Vogels op haar onderzoek naar de rol van de noordelijke huissteekmug bij de overdracht van het West-Nijl virus in Europa. Een belangrijke conclusie is dat Nederlandse steekmuggen het West-Nijl virus..


Lees verder 8 september 2017   7 jaar oud
Sleufkouterbemester

Stikstofdepositie is, naast de uitstoot van broeikasgassen en habitatvernietiging, de belangrijkste factor waarmee de mensheid de natuur wereldwijd beïnvloedt. De recente inzichten over bedreigingen voor de biodiversiteit en wegen..


Lees verder 12 augustus 2017   7 jaar oud
Park Sonsbeek, Arnhem

Veel mensen willen voor het verbeteren van hun leefomgeving niet langer wachten op overheden. Ze gaan zelf aan de slag met de aanleg of het verbeteren van groen in hun woonomgeving. Deze actieve burgers dragen zo bij aan de..


Lees verder 1 juli 2017   7 jaar oud

Archief