Natuurberichten

Uitgever: Atlas Leefomgeving

Vragen over uw leefomgeving? De Atlas Leefomgeving wijst de weg naar actuele en verantwoorde informatie over milieu en gezondheid. We bieden veel kaarten aan, vaak tot op buurtniveau. Te zien is bijvoorbeeld, hoe het staat met bodemkwaliteit, luchtkwaliteit of geluidhinder. Voor professionals bespaart de Atlas werk en ondersteunt het onderlinge afstemming.

Pagina 2 van 13 - 125 Resultaten

De wind ruist, bomen en groen om je heen, in de verte schiet een ree weg… In stilte wandelen in de natuur laat ons herstellen van stress en de dagelijkse zorgen. In deze ingetogen, donkere tijd van het jaar is dat extra..


Lees verder 23 december 2023   10 mnd oud

Je denkt bij Drenthe eerder aan hunebedden en heidevelden dan aan water. Maar na het lezen van 'Drenthe Waterland' weet je wel beter. Natuurfotograaf Karin Broekhuijsen laat zien dat Drenthe prachtige watergebieden heeft. En dat..


Lees verder 14 december 2023   11 mnd oud

Zelf je straat inrichten of je favoriete park beheren? Daag je gemeente uit! Het uitdaagrecht komt nu in de wet. “Knappen inwoners een stukje van hun wijk op, dan is dat ook mooi voor de gemeente”, stelt Frank Speel van de VNG...


Lees verder 30 november 2023   11 mnd oud

Komende zaterdag is de Nacht van de Nacht. Met dit jaarlijks terugkerende evenement vragen de Natuur en Milieufederaties aandacht voor lichtvervuiling. Atlas-medewerker Eline Wester zag nog nooit een vallende ster. Gelukkig..


Lees verder 27 oktober 2023   1 jaar oud

De dagen worden korter, de ochtenden koeler en de eerste pompoenen worden geoogst. De herfst is begonnen, een mooi moment voor het festival Fête de la Nature afgelopen weekend. Atlas-medewerker Dieneke viert de natuur niet alleen..


Lees verder 6 september 2023   1 jaar oud

Met hun ecologische kunstwerken willen Pierre Oskam en Max Latour van Urban Reef de spontane wildernis in de stad terugbrengen. Op donderdag 14 september 2023 kun je op de Atlas Werkconferentie in het Keilepand in Rotterdam live..


Lees verder 31 augustus 2023   1 jaar oud

Heftige regenbuien verrassen steeds vaker steden. Riolen raken overbelast. Maar er dreigt ook een drinkwatertekort in 2030. We moeten dus slimmer met ons water omgaan. Wat kun jij zelf doen? Maak van je tuin een sponstuin en..


Lees verder 21 juli 2023   1 jaar oud
De dijk als kleurrijk lint in het landschap Jaap Boheemen

Onze dijken, dammen en duinen beschermen ons tegen het water. Maar de zeespiegel stijgt en de rivieren moeten meer water afvoeren door hevigere neerslag. Moeten we ons zorgen maken dat het water komt of valt het mee? Wat levert..


Lees verder 28 juni 2023   1 jaar oud

Hoe goed is jouw tuin voorbereid op de gevolgen van klimaatverandering? In het project Pientere Tuinen meten mensen zelf in hun eigen tuin het bodemvocht en de bodemtemperatuur. Zo weten we straks meer over wat er gebeurt met de..


Lees verder 13 april 2023   1 jaar oud

Een groene tuin is niet alleen leuk om naar te kijken, maar ook erg nuttig. Met een groene tuin verwelkom je allerlei dieren. Bovendien ben je beter voorbereid op de gevolgen van klimaatverandering. Tijdens de Week van de Groene..


Lees verder 30 maart 2023   1 jaar oud

Archief