Natuurberichten

Uitgever: Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA)

Pagina 16 van 19 - 186 Resultaten

Queen Triggerfish (Balistes vetula)

Wageningen Marine Research en de Sababank Management Unit (SMBU) hebben onlangs een evaluatie gepubliceerd van de effectiviteit van seizoensgebonden visverboden binnen Moonfish Bank op basis van de visvangstgegevens van de eerste..


Lees verder 21 oktober 2020   4 jaar oud
Hydrophones (underwater microphones) on the Saba Bank record sounds of a variety of marine species, from whales and dolphins to schools of fish

Sinds 2011 verzamelen geluidsloggers akoestische data van zeezoogdieren, vissen en door de mens geproduceerde geluiden op de Sababank. Dit project, een samenwerking tussen Wageningen Marine Research en de Saba Conservation..


Lees verder 14 oktober 2020   4 jaar oud
Close-up of settler

Diadema zee-egels spelen een cruciale rol binnen een gezond koraalrifecosysteem door algen weg te grazen en kaal substraat te creëren waar jonge koralen zich kunnen vestigen. Het doel van het RAAK PRO Diadema-project is om..


Lees verder 6 oktober 2020   4 jaar oud
Fabien Cousteau’s PROTEUS™

Plannen voor een hypermodern onderwateronderzoeksstation ‘PROTEUS™’ zijn onlangs vrijgegeven. Het ontwerp, geïnspireerd op koraalpoliepen, stelt wetenschappers in staat om rechtstreeks vanaf de oceaanbodem voor de kust van Curaçao..


Lees verder 15 september 2020   4 jaar oud
Deploying Moreef modules

Een nieuwe studie vergeleek de effectiviteit van drie populaire kunstmatige riffen om de visdichtheid rond Saba en Sint Eustatius te vergroten. De onderzoekers ontdekten dat een complexe interne structuur, met meer schuilplaats,..


Lees verder 9 september 2020   4 jaar oud
Longspine squirrelfish

Aan de hand van internationaal aanvaarde klimaatveranderingsvoorspellingen en (onderzoeks)rapporten heeft DCNA de effecten voor het Caribisch deel van het Koninkrijk der Nederlanden voor zowel boven als onder water samengevat. De..


Lees verder 26 augustus 2020   4 jaar oud
Zeeschildpad

In een recente studie werd het vermogen van zeegras om erosie in ondiep water van Lac Bay, Bonaire te minimaliseren onderzocht. Ook werd onderzocht hoe intensieve begrazing het vermogen van zeegras om sediment te stabiliseren kan..


Lees verder 18 augustus 2020   4 jaar oud

Een nieuwe studie gaat de genetische verbondenheid van koralen rondom de ABC-eilanden onderzoeken. Het doel is om een verband te vinden tussen de ruimtelijke verspreiding van harde koralen, hun samenstelling en hoe ze onderling..


Lees verder 3 augustus 2020   4 jaar oud
Mark Vermeij

CARMABI op Curaçao heeft zijn jaarlijkse voorspelkalender vrijgegeven die voorspelt wanneer het paaien (afgifte van eieren en sperma in het water) van koralen in de Zuid-Caraïben plaatsvindt. Deze kalender speelt een belangrijke..


Lees verder 13 juli 2020   4 jaar oud
Green turtle. Groene zeeschildpad

Uit onderzoek van Sea Turtle Conservation Bonaire (STCB) over de periode 2003 tot en met 2018 blijkt dat de aantallen groene zeeschildpadden en karetschildpadden aan de westkust van Bonaire en rond Klein Bonaire stabiel zijn met..


Lees verder 24 juni 2020   4 jaar oud

Archief