Natuurberichten
Pagina 1481 van 1626 - 16253 Resultaten
Wanneer het koud en guur is en er buiten niets levends te bekennen lijkt, zijn er altijd nog ganzen. Juist nu is het de beste tijd om ganzen te kijken, want een groot deel zal de komende maanden weer wegtrekken. De afwisseling van..
Dat zie je niet zo vaak, twee roofdieren op een foto. Samen hoog in de boom, zitten ze daar: de torenvalk en de hermelijn. Wat is hier aan de hand?..
Twee bijzondere ganzensoorten verblijven sinds enkele dagen op het eiland Ameland. Het gaat om de kleine rietgans en de witbuikrotgans, vogels die broeden op het verre Spitsbergen in de Noordelijke IJszee. Waarschijnlijk blijven..
In Nationaal Park de Biesbosch verblijven op dit moment door de strenge vorst van de afgelopen dagen ruim 200 grote zilverreigers. Nooit eerder waren er in Nederland zoveel zilverreigers bij elkaar. Ook zijn er vele tienduizenden..
Niet alleen bij mensen komt het voor. Ook in de vogelwereld ondergaat een vrouwtje soms een geslachtsverandering. In het Sonsbeekpark in hartje Arnhem zwemt een mandarijneend rond die geboren is als vrouwtje, maar nu het..
Het gebruik van bestrijdingsmiddelen zoals insecticiden en fungiciden heeft een doorslaggevend negatief effect op wilde planten- en diersoorten in de Europese akkerbouwgebieden. ..
Videocamera maakt veldwerk overbodig. Mobiele radar herkent vogelsoorten en houdt vliegbewegingen bij. Op het Balgzand in de Waddenzee bij Den Helder staat een lange paal met een geavanceerde videocamera erop. De camera..
De familie van de eikvarens kent vooral veel tropische vertegenwoordigers. In onze streken hebben we slechts twee soorten, maar die weten de kou dan ook goed te trotseren. Ze kunnen daar extra lang van genieten, want juist op..
Op Natuurbericht.nl verschijnen regelmatig berichten over planten en dieren die in aantal achter- of juist vooruit gaan. Voor veel mensen is het onduidelijk wat het totaalplaatje voor de Nederlandse soorten is. Van de ruim 35.000..
Nadat het jarenlang erg goed ging met de streng beschermde muurhagedis in Maastricht, nemen de aantallen sinds 2008 ineens behoorlijk af. De muurhagedis is het meest zeldzame reptiel van Nederland en de populatie in Zuid Limburg..