Natuurberichten
Uitgever: SoortenNL
SoortenNL ondersteunt 9 natuurorganisaties die zich dag en nacht bezig houden met het monitoren en in stand houden van soorten. Daarbij concentreren ze zich ook op de leefgebieden want zonder leefgebieden bestaan er geen soorten.Pagina 14 van 29 - 283 Resultaten

De baars is een van de meest voorkomende vissoorten van Nederland. Met zijn gestreepte lichaam en rode vinnen is deze soort erg gemakkelijk te herkennen. In juli kun je in de sloten en meren veel jonge baars zien zwemmen. Lekker..

Op 23 mei organiseerden SoortenNL en Radboud Healthy Landscape het symposium ‘Alle registers moeten open’. De sprekers pleitten voor een radicale verandering in natuurbeleid en spraken over de rol van kunst, economie en taal in..

De laatste jaren duiken in krantencolumns, rapporten en boeken steeds vaker foutieve en misleidende conclusies op over de staat van de natuur. Wetenschappelijke kennis is natuurlijk nooit volledig of ‘af’, maar er is veel dat we..

Er komen talloze mossen in Nederland voor. De knikmossen vormen een erg onbekende groep binnen de mossen. Sommige knikmossen behoren echter tot de meest voorkomende mossensoorten van Nederland. Veel algemene soorten zijn gelukkig..

In het kader van het Groen Traineeship was er dit jaar een kennisspecial ‘Soorten herkennen en beschermen’ die vorige maand werd afgesloten in het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. SoortenNL organiseerde in samenwerking met IVN..

Het is je misschien weleens opgevallen bij een bezoek aan een veenmosrijk gebied: bleke plekken in de overigens groene tapijten veenmos. Dit zijn plekken waar het veenmos afsterft. Goede kans dat dit veroorzaakt wordt door de..

Dit bericht had een paar weken eerder al kunnen verschijnen, toen de paring van de zeekat begon. Tijdens de daad trekken deze inktvissen zich nergens iets van aan en laten ze zich ongegeneerd bekijken. Om zeekatten ook hun privacy..

De boommarter is een soort die maar weinig wordt gezien. Dat heeft te maken met zijn overwegend nachtelijke leven en omdat ze met hun scherpe zintuigen meestal mensen eerder waarnemen dan andersom. Ze trekken zich dan terug in de..

Gisteren heeft de meerderheid van de Europese Raad van Milieuministers ingestemd met de Europese Natuurherstelwet. Een coalitie van Nederlandse natuur- en milieuorganisaties is blij dat er weer een horde is genomen. "Nu een..

De bloeitijd van Gewoon biggenkruid is nu op haar hoogtepunt. Veel insecten, zoogdieren, reptielen en vogels maken dankbaar gebruik van de goudgeel bloeiende bermen om de buik vol te eten en zich te verplaatsen tussen..