Natuurberichten
Pagina 1279 van 1632 - 16318 Resultaten
De varenuil is een zeer zeldzame soort in Nederland, die slechts een enkele maal is waargenomen, de laatste 30 jaar maar twee keer. In de Vijlenerbossen in Zuid-Limburg is er nu weer een aangetroffen tijdens een lichtvangst...
“Zulke grote kikkerlarven heb ik nog nooit gezien”, is een veel gehoorde uitspraak op dit moment. Het gaat hierbij om de larven van groene kikkers die nu in veel sloten, vijvers, vennen en poelen te zien zijn. De grote groene..
De Bruine eikenpage is de laatste decennia bijzonder sterk achteruitgegaan in Vlaanderen en staat momenteel op de Rode Lijst als ‘ernstig bedreigd’. De grootte van het verspreidingsgebied van deze schuchtere dagvlinder neemt sinds..
Vorige week werd op een oude snipperhoop de zeer zeldzame en bedreigde Grote harpoenzwam gevonden. De Grote harpoenzwam behoort tot een groep paddenstoelen die in staat zijn aaltjes (nematoden) te vangen en deze op te eten. Veel..
Als u nachtvlinders wilt zien als u op vakantie gaat kunt u ’s morgens het sanitair op de camping controleren. Maar ook het smeren van stroop op een of meer bomen kan veel mooie nachtvlinders aanlokken, die zich goed laten..
De Hermelijnvlinder en de Witte hermelijnvlinder zijn beide grote nachtvlinders waarvan de rupsen op wilg en populier leven. Hoewel 2012 een erbarmelijk nachtvlinderjaar mag zijn, is het een topjaar voor de Witte hermelijnvlinder...
Op het Gooimeer ter hoogte van Huizen (NH) verblijft een groep van maar liefst 48 geoorde futen. Nooit eerder zijn op dit randmeer zoveel exemplaren van deze schaarse vogelsoort gezien. Ook de voorheen zeldzame krooneend neemt in..
Het aantal boerenlandvogels zoals veldleeuwerik en patrijs blijft achteruit hollen. Uit de laatste cijfers van BirdLife International en de European Bird Census Council blijkt dat er in 30 jaar tijd ruim 300 miljoen minder vogels..
Sinds 16 juni zwerft er een vale gier in het grensgebied van Limburg en België bij Maastricht. De vogel overnacht in kalksteengroeves van de Sint Pietersberg (Montagne St Pierre) bij Maastricht en het Waalse Haccourt. Het project..
Mossen en korstmossen zijn vaak ongewenste gasten. Ze groeien in het gazon, tussen de klinkers, op de muren, op het dak…. Onderzoekers van het Max Planck Instituut ontdekten echter dat deze organismen echte CO2-reservoirs zijn. Ze..