Natuurberichten

Pagina 1240 van 1633 - 16324 Resultaten

Bloem van Brem

In Denemarken vormt de Brem al een tijdje voorwerp van discussie in de natuurbehoudssector. Is die plant een te bestrijden invasieve exoot of een bedreigde soort, die precies extra bescherming verdient? Die situatie werd onlangs..


Lees verder 28 december 2012   12 jaar oud
Sociale groep konikpaarden

Al ruim 20 jaar zet FREE Nature zich in om runderen en paarden te verwilderen. Slechts een beperkt aantal rassen komt hiervoor in aanmerking en al deze rassen hebben van nature al een smalle genetische basis. Selectie van dieren..


Lees verder 28 december 2012   12 jaar oud

Terugkijkend op het afgelopen jaar was het maar matig voor nachtvlinders. Behalve in maart, toen het opvallend warm was, waren er het hele jaar minder nachtvlinders aanwezig dan in de afgelopen jaren. Wel waren er weer een aantal..


Lees verder 27 december 2012   12 jaar oud
Grote zee-eend

De Grote zee-eend werkt zich deze winter in de kijker met een dagmaximum van 28 exemplaren op stuwmeren in de provincie Namen en 80 voor de Vlaamse kust. Toch is een hoerastemming niet gepast. Het lijkt grondig mis te lopen met..


Lees verder 27 december 2012   12 jaar oud
Huiskrekel, mannetje

Zadelsprinkhaan, wrattenbijter, kleine wrattenbijter en bosdoorntje staan als ernstig bedreigd op de nieuwe rode lijst sprinkhanen en krekels die door EIS-Nederland is opgesteld. Een opvallende nieuwkomer is de huiskrekel die..


Lees verder 27 december 2012   12 jaar oud
Hybride Kleine watersalamander x Vinpootsalamander

In maart 2012 ging Bram Conings op stap in natuurgebied de Gulke Putten om watersalamanders te fotograferen. Bij het bekijken van zijn foto's bleek een van de diertjes kenmerken te vertonen van zowel de Kleine watersalamander als..


Lees verder 26 december 2012   12 jaar oud
Vermiljoenhoutzwam

Met zijn opvallend rode kleur zou je de Vermiljoenhoutzwam wel de kerstzwam kunnen noemen. Alleen beperkt het voorkomen van deze paddenstoel zich niet tot Kerstmis. Deze houtzwam is een groot deel van de herfst en een deel van de..


Lees verder 26 december 2012   12 jaar oud

Kwallen in december? Veel strandwandelaars zullen verbaasd gekeken hebben toen ze kompaskwallen zagen liggen langs het strand. Kwallen zijn toch zomerdieren? 'Nee hoor, zo vreemd is het niet' weet Lodewijk van Walraven,..


Lees verder 25 december 2012   12 jaar oud
Hulst

Onze wintergroene Hulst is overal aanwezig met kerst. Maar wist je dat het ene hulstblad al wat meer prikt dan het andere? Volgens wetenschappers is deze variatie binnen één boom te wijten aan de mate waarin hij gegeten wordt...


Lees verder 25 december 2012   12 jaar oud
IJseend

“De” ijseend is terug! Zo luidt de blije reactie van vogelaars in het Gooi. Het betreft een oude bekende: een mannetje ijseend dat jaarlijks overwintert op het Gooimeer bij Huizen in Noord-Holland. Op 19 december werd hij voor het..


Lees verder 25 december 2012   12 jaar oud

Archief