Natuurberichten
Pagina 1236 van 1633 - 16324 Resultaten
Sinds de klapekster na 1998 als broedvogel is verdwenen uit ons land, moeten we het doen met trekkers en overwinteraars, voornamelijk uit Zweden. Om meer inzicht te krijgen in de aantallen en verspreiding in relatie tot..
Door een veranderlijke omgeving en de invloed van parasitaire schimmels kan de belangrijke stervormige kiezelalg Asterionella formosa genetisch divers blijven, ook al plant deze soort zich voort zonder seks. Dat ontdekte Alena..
Binnenkort brengt de Raad voor de Leefomgeving en Infrastructuur advies uit als impuls voor herijking van het natuurbeleid. Hierin wordt gepleit voor grote eenheden natuur. “Dat is prima”, stelt hoogleraar Wallis de Vries, maar..
De Gewone mijnspin is als ‘Spin van het Jaar 2013’ gekozen. Ons land kent twee soorten mijnspinnen, tevens de enige vogelspinnen van Nederland. In heel Europa wordt het onderzoek aan deze Spin van het jaar 2013 extra gestimuleerd...
Het nieuwe natuurgebied Ruygeborg van Natuurmonumenten is nog volop in ontwikkeling, toch is de zeldzame roerdomp er al gezien...
Waterroofkevers (Dytiscidae) zijn rovende kevers die volledig aan een waterleven zijn aangepast. De bekendste soort is de Geelgerande watertor (Dytiscus marginalis), maar Vlaanderen kent ook nog 105 andere soorten..
De Nederlandse Mycologische Vereniging heeft de Hanekam als paddenstoel van het jaar 2013 gekozen. De Hanekam staat symbool voor de grote achteruitgang van veel soorten paddenstoelen vanaf de vijftiger jaren van de vorige eeuw...
Afgelopen weekend hebben Belgische sportduikers en onderwaterfilmers unieke videobeelden gemaakt van de geboorte van Botervisjes. In deze beelden is een gedeelde broedzorg van het mannetje en het vrouwtje te zien. Ondanks het..
Op de Reijerscamp bij Wolfheze voeren Natuurmonumenten en Vogelbescherming speciaal akkervogelbeheer uit, zowel in de broedtijd als daarbuiten. Afgelopen herfst waren er al honderden kneutjes te vinden, maar nu hebben grote..
Op dit moment overwinteren ontelbare Buizerds in ons land en dat is goed te merken in de Vlaamse vogelopvangcentra. Een tijdje geleden werd een Buizerd binnengebracht in het Natuurhulpcentrum van Opglabbeek met afgebroken en..