Natuurberichten
Pagina 1235 van 1633 - 16324 Resultaten
Nog niet zo heel lang geleden (halverwege de vorige eeuw) was de rivierprik als gevolg van de slechte waterkwaliteit en de aantasting van zijn paaigebieden zeer zeldzaam geworden in de Nederlandse en Europese rivieren. De soort is..
Het vuurwerk was nauwelijks gedoofd toen het eerste bericht van het jaar binnenkwam: lepelaar gezien in De Petten op Texel. Maar op 17 januari werd de vroege vogel voor het laatst gezien. Is hij weer vertrokken naar het warme..
De Tuinvogeltellling 2013 van afgelopen weekend was een groot succes. Ruim 70.000 mensen hebben in bijna 49.000 tuinen meer dan 1,3 miljoen vogels geteld! Het winterse weer lokt veel vogels, die normaal meer in het bos en buiten..
Een otter heeft op eigen kracht de weg naar de Oostvaardersplassen gevonden. Het is voor het eerst dat daar een otter opduikt. Boswachters van Staatsbosbeheer filmden het dier afgelopen week met een cameraval en zijn blij met zijn..
De Planten-, mossen- en zwammenwerkgroep van Natuurpunt Schijnvallei is al jaren actief in het Antwerpse. Door bijna wekelijks op stap te gaan is de kennis van de werkgroep opvallend gegroeid. En dit werpt zijn vruchten af:..
De kou heeft echt haar intrede gedaan en dat betekent dat er veel meer telefoontjes bij De Vlinderstichting binnen komen van mensen die vlinders in huis hebben die actief worden. Wat moeten ze ermee?..
De voortplanting van wilde zwijnen is sterk afhankelijk van de voedselsituatie. Dit uit zich onder andere in het tijdstip van paren, of alleen volwassen zeugen biggen krijgen of dat ook vrouwelijke biggen bronstig kunnen worden,..
Tot vorig weekend werden op diverse plaatsen in het zuidelijke Grevelingenmeer nog duizenden Groene wierslakken door sportduikers aangetroffen. Met de uitzonderlijk warme start van de winter werden er ook groenwieren, zoals..
Meer regen in de zomer of herfst blijkt tot gevolg te hebben dat er het jaar erop minder hazen zijn. Bij konijnen blijken de relaties ingewikkelder: Een lente met veel neerslag zorgt voor minder konijnen. En ook een koude winter..
Katten zijn gewiekste jagers. Ze maken in Vlaanderen jaarlijks naar schatting 10 miljoen muizenslachtoffers. Maar door hun jachttrofeeën te gebruiken voor wetenschappelijk onderzoek zijn de gevangen prooien toch niet helemaal voor..