Natuurberichten
Pagina 101 van 1632 - 16318 Resultaten
Wie voor het eerst de koraalriffen in de Nederlandse Cariben ziet, is aangenaam verrast door hun schoonheid. Wie de riffen tientallen jaren geleden zag en nu weer ziet, schrikt. De riffen zijn niet meer zo groot, sterk en gezond..
De Nationale Bijentelling had dit jaar te lijden onder een koud en wisselvallig voorjaar met veel wind, regen en zelfs vrieskou. Desondanks zijn er ruim 40.000 bijen, hommels en zweefvliegen geteld door ruim 2.300 tellers. Het..
Het is een van de meest gestelde vragen aan natuurbeschermers: 'Dat het slecht gaat met de natuur weten we nu wel, maar wat moeten we doen om het beter te laten gaan?' Het antwoord is veelzijdig. Het goede nieuws is dat er zoveel..
Van wolven tot wezels, roofdieren zijn een diverse en boeiende groep zoogdieren. Ze breiden hun areaal uit of hebben het juist zwaar. In de week van de teek bespreken we de teken die op roofdieren leven. Centrum Monitoring..
De natuurbescherming in Nederland is bijna anderhalve eeuw oud. Er veranderde in die tijd veel. In een nieuwe serie in de podcast 'Toekomst voor Natuur' worden bijzondere mensen en momenten uitgelicht. De eerste aflevering van..
Muurbloempjes staan te stralen en Maastrichtse muurhagedissen doen eventjes gezellig...
Het Sababank Nationaal Park was onlangs onderwerp van een innovatief onderzoek naar het in kaart brengen van habitats. Het in kaart brengen van habitattypen is essentieel voor inspanningen op het gebied van milieubeheer,..
Veel insectensoorten die recent sterk zijn afgenomen, zijn voor hun voedsel afhankelijk van bladluizen. In natuurgebieden staan bladluispopulaties mogelijk onder druk van stikstofdepositie en pesticiden, wat een deel van de..
Uitheemse rivierkreeften zijn niet meer weg te denken uit het Nederlandse watersysteem. Hun opmars is nog volop gaande en de verwachting is niet dat ze ooit nog zullen verdwijnen. Dat ze een grote impact kunnen hebben op..