Natuurberichten

Uitgever: Wageningen University

Pagina 10 van 46 - 458 Resultaten

Een helmklauwier voert de jongen

Jonge vogels ondersteunen ouders in het grootbrengen van jonkies, het verdedigen van het territorium en het beschermen van het nest tegen roofdieren. Dit sociale gedrag van bijvoorbeeld de muisvogel druist ogenschijnlijk in tegen..


Lees verder 17 juni 2021   3 jaar oud
Plastic afval

Nieuw onderzoek geeft voor het eerst een volledige diagnose van de oorsprong en aard van het afval dat wordt gedumpt in zee. Door een samenwerking tussen onderzoeksinstellingen, waaronder Wageningen University & Research, en ngo’s..


Lees verder 14 juni 2021   3 jaar oud
Meikever bezig met een ander mannetje te paren 2 6 2021

De afgelopen weken hebben veel meikevers gevlogen. In de strijd tussen twee mannelijke meikevers om een vrouwtje te bevruchten ging een van de mannetjes de fout in: hij paarde met zijn concurrent. De opmerkelijke vergissing is op..


Lees verder 7 juni 2021   3 jaar oud
Bloeiend gras

Mensen met een graspollenallergie zullen de komende tijd te maken krijgen met veel hooikoortsklachten. Vanaf vandaag blijft het voorlopig droog en komt steeds meer pollen van bloeiend gras in de lucht. Doordat het de komende dagen..


Lees verder 28 mei 2021   3 jaar oud
Vrouwtjesteek op bosbes

Volgens Nature Today is de tekenactiviteit in Nederland nu zeer hoog. Naast de ziekte van Lyme, moeten we inmiddels in een deel van Nederland ook aandacht hebben voor tekenencefalitis (TBE) na een tekenbeet. Het TBE-virus is in 9..


Lees verder 20 mei 2021   3 jaar oud
Bloei grote vossenstaart

Het graspollenseizoen staat voor de deur. Dit weekend wordt het zeer koude lenteweer ingewisseld voor een beduidend warmer weertype. Daarbij valt geregeld wat neerslag en dat maakt het groeizaam weer. Komende week zal dan ook het..


Lees verder 7 mei 2021   3 jaar oud
Caribische rifhaai

Rifhaaien blijven niet hun hele leven op dezelfde plek, ze gebruiken verschillende habitats tijdens verschillende perioden in hun leven. Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen University & Research in Caribisch Nederland. Deze..


Lees verder 6 mei 2021   3 jaar oud
dwergzwijn kader

Het dwergzwijn is ’s werelds kleinste en meest bedreigde varkenssoort. Hij komt slechts voor in een klein gebied in India. Een fokprogramma en onderzoek naar de biologie van het zwijntje moeten inzicht geven in hoe we hem zo goed..


Lees verder 28 april 2021   3 jaar oud
Tekenbeet

Voor het eerst is via Tekenradar.nl onderzoek gedaan naar waar teken bijten. Bij kinderen bijten teken zich vaker vast op hoofd en nek, en bij volwassenen vooral op de benen. Teken bijten zich minder vaak vast in de huid rond de..


Lees verder 19 april 2021   3 jaar oud
Magnolia in Ede verschil in ontwikkeling tussen half april 2020 en half april 2021

We hadden een vroege voorlente, maar door de hele koude april verliep de ontwikkeling in de natuur de afgelopen weken tergend traag. De planten komen inmiddels zeer laat in bloei. De huidige timing is vergelijkbaar met het..


Lees verder 18 april 2021   3 jaar oud

Archief