Natuurberichten
Uitgever: SoortenNL
SoortenNL ondersteunt 9 natuurorganisaties die zich dag en nacht bezig houden met het monitoren en in stand houden van soorten. Daarbij concentreren ze zich ook op de leefgebieden want zonder leefgebieden bestaan er geen soorten.Pagina 1 van 29 - 282 Resultaten
Op 29 maart stuurde Staatssecretaris Rummenie, die verantwoordelijk is voor bescherming en herstel van natuur, een brief over natuurbeleid naar de Tweede Kamer. Daarin staan voorstellen die de effectiviteit van het natuurbeleid..

Jaarlijks worden tussen de 10.000 en 12.000 wilde dieren, voornamelijk reeën, aangereden. Het belang van dit zogeheten ‘valwild’ in de natuur is groot, en kan zelfs predatie van wolven op schapen verminderen...

Elke twee weken portretteert Sander Turnhout een planten- of diersoort voor wie ‘het lot van de dodo’ dreigt. Nu: de berggamander, de plant die een eeuw lang dapper standhield op de Bemelerberg, maar nu alleen nog in kassen en op..

Op dinsdag 25 maart 2025 vindt in de Tweede Kamer een plenair debat plaats over de wolf. In de natuurdebatten tot nu toe worden steeds meer onjuiste beweringen gedaan, ook door bewindslieden. In een poging het kaf van het koren ..

Elke twee weken portretteert Sander Turnhout een plant- of diersoort voor wie ‘het lot van de dodo’ dreigt. Nu: de geelbuikvuurpad, een amfibie die op het randje van uitsterven balanceerde, maar voor wie de klimaatcrisis..

Elke twee weken portretteert Sander Turnhout een planten- of diersoort voor wie ‘het lot van de dodo’ dreigt. Nu: de rivierprik, een wonderlijk waterwezen dat geen vis is, maar toch beschermd wordt door de Visserijwet. Zo kan de..

Elke twee weken portretteert Sander Turnhout een planten- of diersoort voor wie ‘het lot van de dodo’ dreigt. Nu: de valkruidvlinder, een nachtvlinder die belangrijk is als bestuiver en vogelvoer, maar die nu nog maar op één plek..

Vanaf 11 februari zijn de gegevens uit de Nationale Databank Flora en Fauna openbaar. Kennis over flora en fauna helpt bij betere bescherming, maar het delen van kwetsbare vindplaatsen is soms lastig. Daarom gebeurt de..

Elke twee weken portretteert Sander Turnhout een planten- of diersoort voor wie ‘het lot van de dodo’ dreigt. Nu: wilde kool, een plant die uit het archief is gehaald om opnieuw tot leven gewekt te worden. Het roept de vraag op:..

Elke twee weken portretteert Sander Turnhout een planten- of diersoort voor wie ‘het lot van de dodo’ dreigt. Nu: de grauwe kiekendief, een roofvogel die ons leert waarom we natuurbeleid niet kunnen reduceren tot een dashboard. ..