Natuurberichten
Dossier: Stikstof
Stikstof (in de vorm van ammoniak en stikstofoxiden) komt vrij door het gebruik van meststof door boeren en als uitstoot door verkeer en industrie. Door de hoge concentraties stikstof en door het effect op onder andere natuur en waterkwaliteit is hier steeds meer aandacht voor. Hieronder vindt u alle natuurberichten over stikstof bij elkaar.Pagina 10 van 31 - 301 Resultaten

Mooi Wageningen en Wageningen University & Research organiseren op zaterdag 1 april een symposium over burgerparticipatie en de vraag of en hoe de gang naar de rechter in het natuurlijk domein kan worden voorkomen. ..

Op 15 maart mogen we weer naar de stembus. Ditmaal voor de provincies en de waterschappen. Er staat deze verkiezingen veel op het spel voor de natuur, het klimaat en de landbouw. Voor Natuurmonumenten, de Natuur en..

Twintig jaar geleden presenteerden onze Vlaamse collega’s de situatie van de dagvlinders in Vlaanderen als een Europees rampscenario, vergelijkbaar met de Nederlandse situatie. Nu zijn de ontwikkelingen in Vlaanderen opnieuw op..

De toekomst van de Nederlandse landbouw is natuurpositief. Maar hoe ziet dat eruit? Filmmaker Jasper Spanjaart ging voor het Wereld Natuur Fonds langs bij vier boerenbedrijven die in balans met natuur eiwitrijke gewassen zoals..
Tijdens een paddenstoeleninventarisatie in natuurgebied het Roderveld te Rossum (OV) werden de volgende nieuwe paddenstoelsoorten voor Nederland gevonden: Pezoloma cilliiferum en Pachyphlodes melanoxanthus. Daarnaast werden er in..
Grijs kronkelsteeltje is een invasieve exoot die in heide, stuifzanden en kustduinen voor flinke problemen kan zorgen. Mede door hoge stikstofdepositie walst de mossoort over de bodem heen, waardoor veel biodiversiteit verloren..

Het late najaar en de vroege winter is doorgaans de beste periode om jonge boompjes te planten. De bodem is nog vrij warm en meestal ook vochtig, waardoor de kans op aanslaan het grootst is. Deze maanden gaan er ook weer duizenden..

Vraag een willekeurige voorbijganger naar hét natuurgebied van Nederland en de kans is groot dat het antwoord ‘De Veluwe’ luidt. De Veluwe is met haar ruim 90.000 hectare weliswaar een van onze grootste natuurgebieden, maar de..

Het weer is omgeslagen en de nachtvorst is inmiddels verdwenen. De merels laten zich af en toe horen, waardoor je bijna zou geloven dat de lente zijn intrede heeft gedaan. Niets is minder waar, want we zitten nog in de eerste..

Het vele vee in het land is een van de oorzaken van het stikstofprobleem. De natuur lijdt onder een te grote stikstoofuitstoot. Toch staan er in natuurgebieden ook vaak grazers. Is dat dan niet schadelijk voor de natuur? ..