Natuurberichten
Dossier: Weersinvloeden
Het weer bepaalt in belangrijke mate wat er wanneer in de natuur gebeurt, welke dieren en planten je tegen kunt komen en in welke aantallen. De weersomstandigheden in de afgelopen maanden en dagen maar ook het weer vandaag, het weer morgen en het weer in de komende dagen bepaalt de groei, voortplanting en uiteindelijk de overlevingskans. Op Nature Today zijn een zeer groot aantal natuurberichten gepubliceerd waar het effect van weersinvloeden op de natuur aan bod komt. Hieronder het overzicht.Pagina 20 van 63 - 626 Resultaten

Het late najaar en de vroege winter is doorgaans de beste periode om jonge boompjes te planten. De bodem is nog vrij warm en meestal ook vochtig, waardoor de kans op aanslaan het grootst is. Deze maanden gaan er ook weer duizenden..
De oostelijke en centrale regio's van de grote Hoorn van Afrika kampen met de langste en ernstigste droogte in Oost-Afrika in veertig jaar. Volgens de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO) is dit het vierde opeenvolgende..

Te veel regen en nachtvorst, zoals we dat de afgelopen weken hebben meegemaakt, is voor het verschijnen van veel soorten paddenstoelen niet zo gunstig. Het Gewoon donsvoetje kan nog wel in redelijke staat worden aangetroffen. Deze..
Er wordt een toevloed van ontheemde, gewonde en verweesde wilde dieren verwacht in West-Australië door catastrofale overstromingen. Dieren die holen en tunnels graven, zoals wombats, zijn extreem kwetsbaar voor overstromingen: hun..
FLORON en Tuintelling.nl organiseerden de Eindejaars Plantenjacht voor het negende jaar op rij. Plantenliefhebbers gingen tussen Eerste Kerstdag en 3 januari op zoek naar bloeiende planten. In totaal vonden zij 390 plantensoorten..

Deze winter is, met een korte koude onderbreking, veel warmer dan gemiddeld. Dat betekent dat veel overwinterende vlinders uit hun winterslaap komen en dat is geen goed nieuws. Veel vlinders overwinteren als ei, rups of pop. Wat..

We sluiten het bijzondere weerjaar spectaculair af met gemiddelde dagtemperaturen die horen bij eind april, begin mei. Het activeert de natuur. Al voor de kerstdagen strekten de eerste katjes van hazelaars en elzen zich dusdanig..

Winterbloeiers zoeken in hartje winter, doe jij mee? Tussen Eerste Kerstdag en dinsdag 3 januari kun je op zoek naar bloeiende planten en jouw waarnemingen doorgeven aan FLORON. Welke bloeiende planten kan jij vinden?..

In december zijn mycologen extra nieuwsgierig als zij een grote paddenstoel tegen komen. Vooral in december vraag je je af wat er zoal nog te vinden is, zeker onder de huidige winterse omstandigheden. Afgelopen weekend troffen we..

De Europese bossen worden steeds meer aangetast door natuurlijke verstoringen, zo blijkt uit een nieuwe observatiestudie. Een internationaal team van bosbouwwetenschappers van Wageningen University & Research (WUR), het European..