Natuurberichten

Dossier: Tuinen

In tuinen is ontzettend veel leven te ontdekken. Wanneer je goed kijk zie je dat elke tuin eigenlijk vol zit met allerlei dieren. Denk aan vogels, vleermuizen en egels maar ook aan bijen, dagvlinders en nachtvlinders. En wat dacht je van alle verschillende soorten slakken, spinnen, wormen en talloze insecten. Wekelijks worden hieronder nieuwe natuurberichten geplaatst over dieren in de tuin en hoe je je tuin aantrekkelijker kunt maken voor dieren. De meest actuele berichten staan bovenaan.

Pagina 94 van 97 - 964 Resultaten

Oeverzwaluw

Het broedseizoen van 2010 is nog in volle gang. Van 2009 zijn van de meeste broedvogels de cijfers inmiddels bij SOVON berekend en bekend. Tijd om de balans op te maken voor twee bekende zwaluwen: de oeverzwaluw en huiszwaluw...


Lees verder 29 juni 2010   14 jaar oud

Met een uitgebreid onderzoek naar muurplanten in Gelderland zijn de afgelopen jaren veel nieuwe vindplaatsen van zeldzame planten boven water gekomen. Letterlijk, want voor het eerst is ook consequent gekeken naar een opmerkelijke..


Lees verder 10 juni 2010   14 jaar oud
Madeliefje met groeiafwijking

Een mailbericht van Terschelling met een opmerkelijke plantenvondst. Dat kan wat zijn zou je zeggen, want de wadden zijn botanische pareltjes. Maar het pakt wat anders uit: geen bijzondere soort, wel een aparte verschijning: een..


Lees verder 3 juni 2010   14 jaar oud
Jeneverbes-Perenroest

Jeneverbes-Perenroest, nu te vinden op gekweekte Jeneverbes, heeft twee heel verschillende waardplanten nodig om zijn levenscyclus te voltooien..


Lees verder 25 mei 2010   14 jaar oud
Gevlekte aronskelk

Eind april begin mei is de bloeitijd van de Gevlekte aronskelk. De bloeiwijze van de Gevlekte aronskelk is in meerdere opzichten bijzonder. Wanneer de plant in bloei staat is bijvoorbeeld niet direct te zien, maar te voelen. Ook..


Lees verder 10 mei 2010   14 jaar oud

Regelmatig krijgen we telefoontjes van mensen die helemaal opgewonden vertellen over die bijzondere ervaring in hun tuin. Ze zijn er van overtuigd een kolibrie te hebben gezien, maar dit kleine vogeltje komt helemaal niet in onze..


Lees verder 6 mei 2010   14 jaar oud
Europese honingbij met pollen

De bijen blijven de gemoederen bezighouden. De laatste jaren is het aantal honingbijen sterk aan het afnemen. Recent bleek nog een groot aantal bijenvolkeren van imkers in Nederland en Belgiё te zijn gestorven als gevolg van..


Lees verder 30 april 2010   14 jaar oud
GNU licentie voor vrije documentatie

Je kunt je kleur maar mee hebben. Met de Roggelelie, vroeger ook wel Oranjelelie genoemd, zit dat wel goed. Deze, bij ons in het wild vrijwel uitgestorven, akkerplant mag zich al jaren in Koninklijke belangstelling verheugen...


Lees verder 30 april 2010   14 jaar oud
Tuinfluiter

De meeste broedvogels keren nu terug. Zo ook de relatief onbekende tuinfluiter, ook wel de supersnelle merel genoemd. Onbekend omdat hij zich zelden of nooit laat zien, maar des te meer is hij aanwezig als zangvogel...


Lees verder 29 april 2010   14 jaar oud
Kaasjeskruidroest

Roest op Stokroos is een buitengewoon algemeen optredende plantenziekte. De Stokroos komt ondanks de aantasting toch goed tot bloeien. Kaasjeskruidroest is te herkennen aan kussenvormige, bleekrode tot roodbruine puistjes met een..


Lees verder 21 april 2010   14 jaar oud

Archief