Natuurberichten

Dossier: Tuinen

In tuinen is ontzettend veel leven te ontdekken. Wanneer je goed kijk zie je dat elke tuin eigenlijk vol zit met allerlei dieren. Denk aan vogels, vleermuizen en egels maar ook aan bijen, dagvlinders en nachtvlinders. En wat dacht je van alle verschillende soorten slakken, spinnen, wormen en talloze insecten. Wekelijks worden hieronder nieuwe natuurberichten geplaatst over dieren in de tuin en hoe je je tuin aantrekkelijker kunt maken voor dieren. De meest actuele berichten staan bovenaan.

Pagina 89 van 97 - 964 Resultaten

containerplanten uit Zuid-Europa

Mediterrane planten zijn bij ons in trek als tuin-, kas- of kamerplant. Olijven en Palmen bijvoorbeeld gaan hier vlot over de toonbank. Is er vraag, dan is er handel en dus worden de planten met containers vol aangevoerd. Daarmee..


Lees verder 7 maart 2011   13 jaar oud
putter gadget. www.ivnvechtplassen.nl

Putters zijn misschien wel de mooiste vinkachtigen. Wil je ze in je eigen tuin zien? Probeer dan eens een ‘putter biotoop’ aan te leggen en de vogels naar je tuin te lokken! Kaardenbollen zijn onmisbaar in een puttervriendelijke..


Lees verder 4 maart 2011   13 jaar oud

De Vlinderstichting ontvangt de laatste dagen regelmatig meldingen van de perentak. Perentakken zijn nachtvlinders waarvan de mannetjes op licht afkomen. De vrouwtjes hebben geen vleugels; je moet hen zoeken op stammen van bomen...


Lees verder 3 maart 2011   13 jaar oud
Maarts viooltje close up, K.U. Leuven Campus Kortrijk, http://www.kuleuven-kortrijk.be/bioweb

Nu, eind februari, zijn op verschillende plekken in Nederland de eerste bloeiende maartse viooltjes gesignaleerd. Volgens de voorspelmodule van De Natuurkalender zullen de meeste eerste waarnemingen van dit plantje komende maand..


Lees verder 27 februari 2011   13 jaar oud
Sijs, GNU-licentie voor vrije documentatie

’s Ochtends worden we weer uit ons bed gezongen. De eerste lepelaars zijn weer terug in ons land na hun jaarlijkse uitstapje naar Afrika en reikhalzend kijken we uit naar de kraanvogels. Kortom, de lente staat voor de deur!..


Lees verder 25 februari 2011   13 jaar oud
Tjiftjaf

De tjiftjaf was de grote afwezige tijdens de tuinvogeltelling vorig weekend. Waar zijn de vogels gebleven? De tjiftjaf is eigenlijk vooral een broedvogel en doortrekker in Nederland, maar meestal overwintert ook een klein aantal..


Lees verder 30 januari 2011   13 jaar oud
pestvogel, GNU Free Documentation License

Ze waren er vroeg bij dit jaar: de pestvogels. Al vanaf oktober werden er grote groepen van dit kleurrijke, noordelijke vogeltje in ons land gezien. En ook bij de Tuinvogeltelling van afgelopen weekend dook de pestvogel in heel..


Lees verder 28 januari 2011   13 jaar oud
Jeneverbesbekertje

Het Jeneverbesbekertje is een echte winterpaddenstoel die vooral te vinden is op jeneverbessoorten die in tuinen worden aangeplant. Zodra de sneeuw verdwenen is, komen de eerste exemplaren tevoorschijn. In Nederland is de..


Lees verder 26 januari 2011   13 jaar oud
Huismus

Afgelopen weekend deden vele duizenden mensen mee aan de Nationale Tuinvogeltelling. Voor de achtste keer op rij werd deze georganiseerd door Vogelbescherming Nederland en SOVON Vogelonderzoek Nederland. Er werden in totaal bijna..


Lees verder 25 januari 2011   13 jaar oud
Piet Munsterman Saxifraga

De zanglijster is een van de vogels die al vanaf de eerste dagen in het jaar hun karakteristieke gezang laat horen. De eerste zangwaarnemingen komen ruim een week eerder binnen dan vorig jaar maar drie weken later dan het extreem..


Lees verder 23 januari 2011   13 jaar oud

Archief