Natuurberichten
Dossier: Droogte
Pagina 33 van 38 - 374 Resultaten

Het is een van de mooist gekleurde vogels die Europa rijk is: de bijeneter. Steeds vaker zien we dit vliegende juweel verschijnen in Nederland en de laatste jaren broedt de bijeneter ook in Nederland. Ook dit jaar zijn ze alweer..
2014 was gemiddeld bekeken een vrij droog jaar. Hierdoor waren de omstandigheden over het algemeen niet gunstig voor paddenstoelen, al profiteerden sommige soorten juist van de droogte. Tijdens de vorstvrije winter verschenen..

Nederland is van grote internationale waarde voor vogels door het grote oppervlak aan waterrijke gebieden. Echter, veel gebieden voldoen nog niet aan de Europese beschermdoelen. Zo blijkt uit de jaarlijkse Vogelbalans die Sovon..

Een file van Almere tot aan Amsterdam; zo lang zou de stoet padden, kikkers en salamanders zijn, wanneer alle dieren die voorjaar 2014 door vrijwilligers zijn overgezet achter elkaar gezet zouden worden. De paddenwerkgroepen..

Woensdag 25 mei 2011 was letterlijk een zwarte dag voor de Kalmthoutse heide. Bij een grote brand ging ruim 400 ha heide in de as op. En toch heeft de brand ook een positieve impact gehad op de broedvogels in het gebied. Dat..

Deze zomer was het Kempen~Broek in Limburg lange tijd een van de droogste regio´s van het land. Met de overvloedige regen van de laatste maanden raakt het gebied nu weer gevuld met water. Dankzij natuurontwikkeling keert de..

Na droge zomers worden vaak bijzondere boletensoorten gevonden. Ook dit jaar zijn eind augstus en begin september een paar bijzondere soorten waargenomen...

Momenteel bereiken de temperaturen in ons land recordhoogtes. Er zijn al meerdere tropische dagen geweest waarbij het kwik steeg tot boven de 30 graden Celsius. Niet alleen mensen en huisdieren kunnen hier hinder van ondervinden,..

Dankzij het ontwikkelen van moerassen in het Kempen~Broek in Limburg zijn bijzondere planten teruggekeerd. Moerashertshooi, egelboterbloem, hazenzegge, pilvaren, echte koekoeksbloem en drijvend fonteinkruid zijn enkele van de..

Invasieve uitheemse planten krijgen door extreme droogte of regenval meer kans om te woekeren in ons land. Het extreme weer laat zijn sporen achter in het bodemleven, waardoor inheemse plantensoorten worden geremd in hun groei...