Natuurberichten
Categorie: Klimaat
Door de uitstoot van broeikasgassen onder andere door het gebruik van fossiele brandstoffen door de mens ontstaat het broeikaseffect. Hierdoor verandert het klimaat in Nederland en wereldwijd. Het leidt tot een opwarming van de aarde en zeespiegelstijging. Zowel de stijgende concentratie aan broeikasgassen en de klimaatverandering heeft grote gevolgen voor de natuur. Topbiologen hebben hier honderden natuurberichten over gepubliceerd op Nature Today. Hieronder staan alle klimaatgerelateerde natuurberichten met de meest recente berichten bovenaan.Pagina 79 van 127 - 1266 Resultaten
Meer dan 25% van de Europese sprinkhanen wordt met uitsterven bedreigd. Dat blijkt uit de net gepubliceerde Rode Lijst van de IUCN. De informatie werd in twee jaar samengebracht door 150 sprinkhanenspecialisten, waarvan drie uit..
De Pontische rododendron is een prachtige struik die haar oorsprong kent in zuidwestelijk en zuidoostelijk Europa. Vanwege de bloemen en dekking voor wild werd de plant in de 18e eeuw massaal aangeplant op landgoederen in..
Bossen hebben meer invloed op het regionale weer en klimaat dan tot nu toe werd gedacht. Op basis van satellietgegevens van de afgelopen 10 jaar hebben onderzoekers van Wageningen University & Research en het KNMI samen met..
Een week geleden vroegen we u een enquête over Nature Today in te vullen. Met de antwoorden kunnen we Nature Today verder verbeteren en de verhalen meer aan laten sluiten bij uw wensen en behoeften. Al meer dan 900 mensen hebben..
Nature Today is in 2008 opgericht als Natuurbericht.nl. Sindsdien publiceren biologen van meer dan 15 organisaties dagelijks verhalen over actuele ontwikkelingen in de natuur. Om Nature Today verder te verbeteren en om meer aan te..
In 2016 publiceerden de partners van Nature Today 730 natuurberichten op NatureToday.com. Hieronder de 15 berichten van het afgelopen jaar die het meest gelezen zijn. Daaronder de 10 berichten waar mensen de meeste tijd aan..
FLORON en Tuintelling.nl organiseren voor de derde keer de Eindejaars Plantenjacht. Tussen Eerste Kerstdag en dinsdag 3 januari roepen we iedereen op om op zoek te gaan naar bloeiende planten. Vorig jaar werden door het zachte..
Net als het weer dagelijks varieert, is ook het klimaat aan veranderingen onderhevig. Hoewel de wereldgemiddelde temperatuur over een langere periode stijgt komen er ook koudere en warmere jaren voor. Uit onderzoek van het KNMI en..
Vijfenvijftig biljoen (12 nullen!) kilo koolstof. Zoveel zal er in 2050 vanuit de bodem extra de lucht in zijn gegaan bij aanhoudende klimaatverandering. En wel in de vorm van broeikasgassen zoals CO2 en methaan. Dit toont..
Binnen Europa doen vogelsoorten met een voornamelijk zuidelijke broedverspreiding, zoals appelvink en putter, het beter dan soorten met een noordelijke verspreiding, zoals frater en ruigpootbuizerd. Dit blijkt uit een analyse van..