Natuurberichten

Categorie: Klimaat

Door de uitstoot van broeikasgassen onder andere door het gebruik van fossiele brandstoffen door de mens ontstaat het broeikaseffect. Hierdoor verandert het klimaat in Nederland en wereldwijd. Het leidt tot een opwarming van de aarde en zeespiegelstijging. Zowel de stijgende concentratie aan broeikasgassen en de klimaatverandering heeft grote gevolgen voor de natuur. Topbiologen hebben hier honderden natuurberichten over gepubliceerd op Nature Today. Hieronder staan alle klimaatgerelateerde natuurberichten met de meest recente berichten bovenaan.

Pagina 78 van 127 - 1266 Resultaten

Twitterende boom Wageningen UR @TreeWatchWUR

Als bomen konden spreken… Dat kan nu. Op de campus van Wageningen University & Research twittert een ruim dertig jaar oude populier over hoe hij warme, droge dagen met watertekort ervaart en onder welke omstandigheden hij prima..


Lees verder 24 mei 2017   7 jaar oud
Een schor langs de Adriatische kust waar slijkgras voornamelijk is vervangen door zeekraal

Schorren langs de Middellandse Zeekust zijn belangrijk om de nadelige effecten op de kust van hogere golven bij zeespiegelstijging tegen te gaan. De schorrenplanten zorgen ervoor dat zand en slib makkelijker bezinkt waardoor deze..


Lees verder 19 mei 2017   7 jaar oud
Haematopus ostralegus. Scholekster

Een scholeksternest verdwijnt bij een stormvloed in de golven. Australische zangvogels raken oververhit tijdens een hittegolf. Een groep Amerikaanse zwaluwen sterft massaal door onverwacht heftige nachtvorst in hun broedgebied...


Lees verder 12 mei 2017   7 jaar oud
Natuurgebied Kuipersveer

Onder de noemer #vergeetnatuurniet hebben twaalf grote groene organisaties 2 mei jl een hartenkreet gestuurd aan Formateur Schippers. Aanleiding is de zorg dat, ondanks aandacht van de onderhandelende partijen voor duurzaamheid,..


Lees verder 9 mei 2017   7 jaar oud
Bloei witte paardenkastanje

De witte paardenkastanjes komen geleidelijk aan in bloei. Als we het begin van het lentegevoel laten samenvallen met de bloei van de witte paardenkastanje, dan blijkt dat het lentegevoel dit jaar zo’n twee weken vroeger begint dan..


Lees verder 21 april 2017   7 jaar oud
Banner March for science

Hecht u waarde aan de wetenschap? En ziet u in hoe belangrijk onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek is, voor alle aspecten van de samenleving? Loop mee op 22 april 2017 tussen 12.00 en 16.00 uur op het Museumplein met de March..


Lees verder 19 april 2017   7 jaar oud
Vliegende brandganzen

Het broedgebied van Arctische trekvogels zoals de brandgans verandert rap door versnelde opwarming rond de pool. Alleen als ze de klimaatverandering kunnen voorspellen, blijken ze die te kunnen bijbenen. Een team van het..


Lees verder 18 april 2017   7 jaar oud
Kleurvormen van de tuinslak

Bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek over klimaatverandering kan met de app SnailSnap. Gebruikers van deze app verzamelen met één druk op de knop gegevens over de kleur en de locatie van tuinslakken. Deze gegevens worden door..


Lees verder 31 maart 2017   7 jaar oud
Screenshot GrowApp.today

Morgen begint de lente, maar de natuur ligt twee weken voor op schema door de hoge temperaturen. Vanaf vandaag kan iedereen met de GrowApp animaties maken van hoe de lente zich ontwikkelt door foto’s te maken van bomen, tuinen of..


Lees verder 19 maart 2017   7 jaar oud
dagpauwoog voorjaar primair

Het thema van de Landelijke Vlinderdag, die aanstaande zaterdag 4 maart wordt gehouden in theater de Junushoff in Wageningen, is een goed klimaat voor vlinders. Niet alleen klimaatverandering en de gevolgen daarvan komen aan de..


Lees verder 2 maart 2017   7 jaar oud

Archief