Natuurberichten

Categorie: Klimaat

Door de uitstoot van broeikasgassen onder andere door het gebruik van fossiele brandstoffen door de mens ontstaat het broeikaseffect. Hierdoor verandert het klimaat in Nederland en wereldwijd. Het leidt tot een opwarming van de aarde en zeespiegelstijging. Zowel de stijgende concentratie aan broeikasgassen en de klimaatverandering heeft grote gevolgen voor de natuur. Topbiologen hebben hier honderden natuurberichten over gepubliceerd op Nature Today. Hieronder staan alle klimaatgerelateerde natuurberichten met de meest recente berichten bovenaan.

Pagina 74 van 127 - 1266 Resultaten

Begin bloei els in Wageningen op 26 januari 2018

Door de zeer hoge temperaturen breekt het hoofdseizoen van het elzenpollen al aan. De piek van de eerste bloeiwaarnemingen verwachten we rond 6 februari, ongeveer een maand vroeger dan normaal. Mensen met elzenpollenallergie..


Lees verder 28 januari 2018   6 jaar oud

De afgelopen maanden moest de regenjas vaker aan dan uit vanwege de hevige neerslag. Deze neerslag leidde niet alleen tot hoogwaterstanden in de rivieren, maar ook voor wateroverlast in sommige Nederlandse steden. Hoe kunnen we..


Lees verder 25 januari 2018   6 jaar oud

De Europese Habitatrichtlijn biedt bescherming aan een groot aantal planten- en diersoorten. De lijst van beschermde libellen is grotendeels in de jaren '80 vastgesteld maar is ondertussen verouderd. Beken en rivieren in het..


Lees verder 24 januari 2018   6 jaar oud
Sneeuwklokje in bloei

De hazelaar bloeide dit jaar recordvroeg. Wat gaan de andere voorlentebloeiers doen? Met de bloeimodellen van De Natuurkalender hebben we een bloeiverwachting opgesteld voor diverse vroege bloeiers. Geef ook uw eerste..


Lees verder 21 januari 2018   6 jaar oud
Uiterwaarde

Met het hoge water van de afgelopen dagen komt het risico op natte voeten voor sommigen steeds dichterbij. Waar loop je de meeste kans op overstromingen? En kun je in je directe omgeving uitwijken naar een droge plek? Twee nieuwe..


Lees verder 11 januari 2018   6 jaar oud
tweestreepvoorjaarsuil - primair

Maart en april zijn de topmaanden voor de tweestreepvoorjaarsuil. Deze forse bruine nachtvlinder wordt dan op veel plaatsen in Nederland gezien, zowel gelokt met licht als met stroop. Hoewel het een echte voorjaarsuil is, zijn er,..


Lees verder 8 januari 2018   6 jaar oud
Gewone wesp Vespula vulgaris

In 2017 publiceerden de partners van Nature Today 819 natuurberichten op NatureToday.com. Hieronder de 25 natuurberichten die in 2017 het meest gelezen zijn. De bijna 700 duizend bezoekers lazen bij elkaar zo’n 1,8 miljoen keer..


Lees verder 7 januari 2018   6 jaar oud
Fotomozaiek

FLORON en Tuintelling.nl vroegen plantenliefhebbers om tussen Eerste Kerstdag en dinsdag 3 januari een uur te gaan te zoeken naar bloeiende planten. Door de uitzonderlijk warme laatste dagen van 2017 werden meer bloeiende planten..


Lees verder 7 januari 2018   6 jaar oud
landkaartjes primair

Nu 2017 bijna ten einde is, zetten we de opvallende dagvlinderwaarnemingen van dit jaar op een rij. Er waren positieve berichten over dagvlinders die een goed jaar hadden, maar ook sombere berichten over vlinders die het nog..


Lees verder 25 december 2017   6 jaar oud
zwarte zeekoet

De arctische ondersoort van de zwarte zeekoet is momenteel al bedreigd in de Oostzee door onder andere de Amerikaanse nerts die hele kolonies in korte tijd kan uitroeien. Door de verwachte klimaatverandering zal de Amerikaanse..


Lees verder 22 december 2017   6 jaar oud

Archief