Natuurberichten
Categorie: Klimaat
Door de uitstoot van broeikasgassen onder andere door het gebruik van fossiele brandstoffen door de mens ontstaat het broeikaseffect. Hierdoor verandert het klimaat in Nederland en wereldwijd. Het leidt tot een opwarming van de aarde en zeespiegelstijging. Zowel de stijgende concentratie aan broeikasgassen en de klimaatverandering heeft grote gevolgen voor de natuur. Topbiologen hebben hier honderden natuurberichten over gepubliceerd op Nature Today. Hieronder staan alle klimaatgerelateerde natuurberichten met de meest recente berichten bovenaan.Pagina 3 van 127 - 1266 Resultaten
Van 2 tot en met 4 augustus organiseerde De Vlinderstichting de zestiende editie van de tuinvlindertelling. Op zo’n vijfduizend plekken telden de mensen een kwartier lang de vlinders die ze in hun tuin tegenkwamen. Het weer was..
Bossen kunnen veel water verdampen en daardoor bijdragen aan verdroging. Bosbeheerders proberen hier iets aan te doen, maar dat gebeurt regelmatig op basis van algemene – soms onterechte – aannames. Digitale kaarten met specifieke..
Hoe kan je een parkeerplaats klimaatadaptief maken? Hoe krijg je meer insecten in de buurt? Kortom: wat kun je doen om gebieden rondom het huis natuurinclusief te maken? Kennis Natuurlijk! ontwikkelde De Groene Gids in opdracht..
Als we niets doen, zijn volgens het Rode Kruis in 2050 ongeveer 200 miljoen mensen afhankelijk van humanitaire hulp vanwege extreem weer. Veel schade is te voorkomen met simpele en goedkope natuurinvesteringen. Toch hebben veel..
Scholeksters zullen op drie Waddeneilanden met 56 tot 79 procent afnemen de komende honderd jaar. Dit blijkt uit resultaten van de James Cook University in Australië die voortvloeien uit eerder onderzoek van het Nederlands..
In de Banckspolder op Schiermonnikoog loopt een van de laatste projecten uit de eerste fase van Wij & Wadvogels nog steeds door. Met ‘PolderPracht Schiermonnikoog’ willen Vogelbescherming Nederland, het Wetterskip Fryslân,..
"Of het nou is vanaf de kant of de boot, duikend of snorkelend, een zeeschildpad zien blijft voor mij elke keer weer een hoogtepunt." In deze blog vertelt WWF-oceanenexpert Nathalie Houtman over haar werk met zeeschildpadden op de..
Na alle regen lijkt de zomer misschien toch te komen. Dat hopen we dan maar. Hoe gingen mensen twee eeuwen geleden met hitte om? Ga mee op ontdekkingstocht langs de sporen die onze voorouders achterlieten. Ontdek de bijzondere..
Sinds 2008 wordt de groei van tientallen bomen in Nederlandse bossen nauwkeurig gevolgd met dendrometers. De apparaten registreren elk uur of zelfs elk kwartier de groei van een boom met een nauwkeurigheid van een duizendste..
De Noordzee is een ‘antropogene zee’ geworden: een zee waarin de natuurlijke processen vrijwel allemaal beïnvloed worden door menselijke activiteiten. Met de natuurtransitie wordt geprobeerd de ecologische balans te herstellen...