Natuurberichten

Categorie: Klimaat

Door de uitstoot van broeikasgassen onder andere door het gebruik van fossiele brandstoffen door de mens ontstaat het broeikaseffect. Hierdoor verandert het klimaat in Nederland en wereldwijd. Het leidt tot een opwarming van de aarde en zeespiegelstijging. Zowel de stijgende concentratie aan broeikasgassen en de klimaatverandering heeft grote gevolgen voor de natuur. Topbiologen hebben hier honderden natuurberichten over gepubliceerd op Nature Today. Hieronder staan alle klimaatgerelateerde natuurberichten met de meest recente berichten bovenaan.

Pagina 126 van 127 - 1266 Resultaten

CRAEB kaft klein

Europa zal veel dagvlinders kwijt raken door klimaatverandering, zo menen de auteurs van een nieuw boek, Climatic Risk Atlas of European Butterflies. Hierin zijn modellen over klimaatverandering toegepast op de vlinderwaarnemingen..


Lees verder 11 december 2008   15 jaar oud
Artemisia biennis (rechte alsem)

HETEREN (Gld.) – Dat de snelle opwarming van de aarde samenvalt met de vestiging van veel nieuwe planten en diersoorten in Nederland is de afgelopen jaren wel duidelijk geworden. Hoe deze exotische soorten zich in ons land gaan..


Lees verder 24 november 2008   15 jaar oud
Olijfboom in tuin

De afgelopen week kwam in het nieuws dat in Otterlo een begin is gemaakt met de aanleg van de eerste olijfgaard van Nederland. Ook in tuinen zien we olijfbomen steeds vaker staan en op de tuinbeurzen zijn ze niet aan te slepen. De..


Lees verder 30 oktober 2008   16 jaar oud
veenhooibeestje oktober klein

De afgelopen jaren zien we vaker dat er een extra generatie vliegt van vlindersoorten. Dit jaar was dat onder andere het geval bij landkaartje en kleine ijsvogelvlinder. Nu is er zelfs een melding van twee veenhooibeestjes op 7..


Lees verder 8 oktober 2008   16 jaar oud
vliegenzwam_onderwijsgek_GNUF

Nu de herfst langzaam zijn intrede doet, begint de natuur zichtbaar te veranderen. De bladeren aan de bomen verkleuren, de eerste eikels en kastanjes liggen op de grond en er zijn weer paddenstoelen. Want die zijn onlosmakelijk..


Lees verder 30 september 2008   16 jaar oud
graszanger, wikipedia, GNU Free Documentation License

Bijna ongemerkt zijn er al twee kleine zuidelijke vogelsoorten met een mini-invasie in ons land bezig. Dit zijn de cettis' zanger en de graszanger. Beide zijn klein en onopvallend qua verenkleed, maar het geluid (de zang)..


Lees verder 9 september 2008   16 jaar oud
Jonge koolmezen

Het KNMI maakt gisteren bekend dat de temperatuur tegenwoordig 1,5°C hoger is dan rond 1950. De stijging is twee keer hoger dan wereldwijd. De gevolgen van deze klimaatverandering worden steeds duidelijker zichtbaar in natuur in..


Lees verder 1 augustus 2008   16 jaar oud
Mannetje kortsnuitzeepaardje. Foto: Peter H. van Bragt, St. Anemoon

Een kortsnuitzeepaardje is voor sportduikers een soort hoofdprijs die slechts door weinig duikers wordt gewonnen. De prijs bestaat dan niet uit het vangen of verzamelen van zo’n prachtig beestje, maar gewoon uit het geluk ze onder..


Lees verder 21 juli 2008   16 jaar oud
Ambrosia Bloei

De hooikoortsplant alsemambrosia die zich de laatste jaren in Nederland lijkt uit te breiden is weer op diverse plaatsen aangetroffen. De planten hebben nog geen bloemen en produceren dus nog geen pollen. We verwachten dat, als de..


Lees verder 13 juli 2008   16 jaar oud
muurhagedis kop

In Nederland komen van nature vier soorten hagedissen voor: de zeldzame muurhagedis (alleen in Maastricht), de geheimzinnige hazelworm (een pootloze hagedis) en de zandhagedis en levendbarende hagedis, die door heel Nederland..


Lees verder 22 juni 2008   16 jaar oud

Archief