Natuurberichten
Categorie: Klimaat
Door de uitstoot van broeikasgassen onder andere door het gebruik van fossiele brandstoffen door de mens ontstaat het broeikaseffect. Hierdoor verandert het klimaat in Nederland en wereldwijd. Het leidt tot een opwarming van de aarde en zeespiegelstijging. Zowel de stijgende concentratie aan broeikasgassen en de klimaatverandering heeft grote gevolgen voor de natuur. Topbiologen hebben hier honderden natuurberichten over gepubliceerd op Nature Today. Hieronder staan alle klimaatgerelateerde natuurberichten met de meest recente berichten bovenaan.Pagina 103 van 127 - 1266 Resultaten
Met temperaturen die bijna 10°C bedragen is alle hoop op een witte kerst dit jaar vervlogen. De meeste amfibieën, egels, vleermuizen, citroenvlinders, ... bevinden zich traditioneel in een diepe winterslaap. Of toch niet? De..
Veel ondiepe meren en plassen, die benut worden voor recreatie of als voorraadbekken, zouden wel eens kunnen veranderen in giftige poelen als het klimaat verder opwarmt. Blauwalgen krijgen bij veel voedingsstoffen in het water..
November 2011 zal herinnerd worden als een extreem droge herfstmaand. Toen het, na weken van droogte, op 2 december voor het eerst opnieuw beduidend regende, volgde daarop een grote vissterfte in de Zenne...
Als gevolg van de krachtige tot stormachtige winden en de storm worden de laatste weken en dagen zeer veel drieteenmeeuwen waargenomen voor de kust. Naar verwachting zullen de komende dagen ook nog duizenden drieteenmeeuwen..
De Zandmotor is 'af' en open voor het publiek. De natuur heeft dit extra stukje Nederland al verkend en blijkbaar is het een lopend, of vliegend, buffet...
Bruinvissen, de kleinste walvisachtigen van onze Noordzee, zijn terug van weggeweest. Door overbevissing en klimaatverandering veranderde het voedselaanbod van deze zeezoogdieren, waardoor ze opnieuw voor onze kust voedsel komen..
Ondanks de paar nachten met nachtvorst halverwege november is er nog volop activiteit in de natuur, die je niet verwacht als december nadert. Gister maakte Floron al melding van diverse voorjaars- en zomerbloeiers. Vandaag voegen..
Gestandaardiseerde meetmethodes, de zogenaamde meetnetten, leveren ons informatie over de toestand van soorten in ons land. In Vlaanderen zijn deze meetnetten voorlopig nog schaars. Ook voor amfibieën. Gelukkig worden wel ieder..
Wereldwijd worden amfibieën zwaar getroffen, wetenschappers spreken zelfs over de ‘zesde massa-extinctie’ onder amfibieën. In Nederland staat de helft van de soorten op de Rode Lijst en wereldwijd wordt eenderde van alle soorten..
Het is een uitzonderlijk jaar wat het weer betreft. Een koude winter, een laat maar warm voorjaar, een koude natte zomer en een late warme,droge herfst. Nu we, op de drempel naar december, toch echt richting winter gaan lijkt de..