Natuurberichten

Categorie: Zoogdieren

Pagina 15 van 210 - 2091 Resultaten

Zeehonden fotograferen op Waddeneiland Griend (eenmalig exclusief WMR)

Onderzoekers van Wageningen Marine Research tellen jaarlijks in december grijze zeehonden tijdens het geboorteseizoen op de Waddeneilanden Griend en Richel. Ze hebben na een bezoek aan Richel de eerste nacht in het huisje op..


Lees verder 27 januari 2024   1 jaar oud
Kennisspecial - primair

Ben je tussen de 16 en 30 jaar oud en wil je meer weten over de natuur? Doe dan mee met de gratis Kennisspecial ‘Soorten herkennen en beschermen’ en ontdek welke planten- en diersoorten in Nederland voorkomen, waar je ze kan..


Lees verder 27 januari 2024   1 jaar oud
Walrussen in het Noordpoolgebied

Een computer kan razendsnel en betrouwbaar zeehonden tellen op luchtfoto’s. En op basis van verspreidingspatronen in de zeehondenkolonies kunnen de minuscule stipjes op die foto’s ook per soort herkend worden. Om beter te..


Lees verder 26 januari 2024   1 jaar oud
Zeehond Cactus (eenmalig exclusief WMR)

Tijdens het geboorteseizoen in december, tellen onderzoekers van Wageningen Marine Research jaarlijks grijze zeehonden op de Waddeneilanden Griend en Richel. Ze registreren het aantal pups en vrouwtjes en van welke gebieden ze..


Lees verder 25 januari 2024   1 jaar oud
Gewone grootoorvleermuis winterslaap achter schors

Momenteel houden veel verschillende soorten dieren een winterslaap, waaronder zoogdieren, reptielen en amfibieën. Het Klokhuis heeft hier op 19 januari een aflevering over uitgezonden. Onze collega Julia Schepers vertelt in deze..


Lees verder 25 januari 2024   1 jaar oud
Bever op burcht

Het zal niemand de afgelopen weken zijn ontgaan: het waterpeil in Nederland was hoog. De Maas, de Rijn en de IJssel stroomden op sommige plekken bijna over. Deze hoge waterstand heeft niet alleen effect op mensen, maar ook op..


Lees verder 18 januari 2024   1 jaar oud
hermelijn

De hermelijn, één van de kleinste marterachtigen in Nederland, is een soort die van oudsher thuishoort in het Nederlandse landschap. Helaas heeft deze marter het de afgelopen jaren erg zwaar gehad en begint ze stilletjes uit..


Lees verder 11 januari 2024   1 jaar oud
Rosse woelmuis

Het aantal bosmuizen en rosse woelmuizen in onze bossen wordt voor een belangrijk deel bepaald door de hoeveelheid gevulde beukennootjes die in de herfst wordt geproduceerd, de zogenaamde mast. Als er in de herfst veel mast is,..


Lees verder 4 januari 2024   1 jaar oud
Edelhert met koolmees op wang

140.000! Als je alle leesmomenten van zoogdierberichten op Nature Today bij elkaar optelt, kom je op dit enorme aantal. Dat is prachtig nieuws. Het meest gelezen bericht gaat over de bijzondere vondst van de ingekorven vleermuis..


Lees verder 28 december 2023   1 jaar oud
Bosmuis - primair

De dwergmuis doet zijn naam eer aan, want het is een klein muisje, het kleinste knaagdier van Europa. Je krijgt hem niet gemakkelijk te zien, maar juist aan het einde van het jaar loont het op expeditie te gaan door een jungle van..


Lees verder 25 december 2023   1 jaar oud

Archief