Natuurberichten

Categorie: Strand en zee

Pagina 84 van 122 - 1211 Resultaten

Het stukje spitssnuitdolfijnschedel, zo’n 2 miljoen jaar oud.

Een leuke ontdekking! Een stuk bot dat Ecomare in oktober kreeg, blijkt een stukje schedel van een spitssnuitdolfijn te zijn. Het bot is versteend, en daarom waarschijnlijk vroeg Pleistoceen, zo’n 2 miljoen jaar oud. Ecomare kreeg..


Lees verder 25 december 2014   9 jaar oud
Ongevlekt koffieboontje in de Oosterschelde

In 2014 is het Ongevlekt koffieboontje weer vaker op diverse plaatsen in de Oosterschelde door sportduikers waargenomen dan in de voorgaande jaren. Pas in 2001 werd het eerste autochtone exemplaar van dit weekdier in de..


Lees verder 21 december 2014   9 jaar oud

Voor het eerst is gevonden dat bruinvissen ook tweelingen kunnen dragen. Tijdens onderzoek naar de doodsoorzaak van een aangespoelde bruinvis, ontdekten onderzoekers van de Universiteit Utrecht twee vrouwelijke foetussen in de..


Lees verder 18 december 2014   9 jaar oud
Mannetje Snotolf in de Oosterschelde

De afgelopen weken hebben sportduikers de eerste waarnemingen van Snotolven en eikapsels van Wulken van dit najaar gemeld. Ervaren sportduikers weten dan dat de winter is begonnen. Het zijn de eerste van een serie..


Lees verder 7 december 2014   9 jaar oud
Zeepaddenstoel

Na de reuzenkwalleninvasie van afgelopen voorjaar zijn ze er nu nog steeds. Afgelopen week werd een zeepaddenstoel van maar liefst 88 centimeter lang en 76 centimeter breed gevonden! Deze is zelfs nog groter dan de exemplaren die..


Lees verder 4 december 2014   9 jaar oud
Parende Zeekatten, Oosterschelde, 2007

De zeekat, een inktvis die voor onze kust leeft, blijkt een goed gehoor te hebben. Mogelijk luisteren de dieren hiermee of ze vijanden horen aankomen. Dit blijkt uit geluidtesten die de Wageningse biologiestudent Julia Samson..


Lees verder 1 december 2014   9 jaar oud
Halichoerus grypus. Grijze zeehond

Zwaar verminkte bruinvissen die jaarlijks bij vele tientallen in Nederland aanspoelen zijn slachtoffer van grijze zeehonden. Dit blijkt uit onderzoek van de Universiteit Utrecht, IMARES Wageningen UR en het NIOZ Koninklijk..


Lees verder 26 november 2014   9 jaar oud
Impressie van de Vismigratierivier. De Vismigratierivier krijgt door de getijdenwerking een brakwatermilieu. Aan het einde zit een slot zodat er geen druppel zout het IJsselmeer in komt (foto: Programma Rijke Waddenzee en De Nieuwe Afsluitdijk)

Goed nieuws afgelopen week voor vissen. Over een paar jaar komt er een gat in de Afsluitdijk zodat vissen weer vrij kunnen zwemmen tussen het zoute water van de Waddenzee en het zoete water van het IJsselmeer tot ver in het Duitse..


Lees verder 26 november 2014   9 jaar oud
Blauwgekleurde Zwarte galathea, oosterschelde, 2014

Sportduikers hebben in 2013 en 2014 twee felblauw gekleurde Zwarte galathea’s in de Oosterschelde aangetroffen. De normale kleur van deze krabben is oranje tot donkerrood. Slechts een op de twee miljoen dieren vertoont deze..


Lees verder 23 november 2014   10 jaar oud
Rust is van levensbelang voor jonge zeehonden

Beschuit met muisjes op het wad! De eerste grijze zeehondenpups van het seizoen zijn gezien. Vorige week donderdag ontdekte de bemanning van het schip de Stormvogel van de Waddenunit de eerste pup op de Engelse hoek, een zandplaat..


Lees verder 21 november 2014   10 jaar oud

Archief