Natuurberichten
Categorie: Strand en zee
Pagina 78 van 122 - 1211 Resultaten
Half augustus deden deelnemers aan de juttersexcursie op Schiermonnikoog wel een heel bijzondere vondst! Het Vrijwilligers Collectief van Nationaal Park Schiermonnikoog vond bij paal 5 een één meter lange gladde haai...
Lampenkapjes zijn verre familie van kwallen. Ze lijken op het eerste gezicht vooral op transparante oorkwallen zonder oren of haarkwallen zonder kleur. Afgelopen dagen spoelden er tientallen aan op het strand van Texel. Dat..
Zaterdag 25 juli 2015 zullen veel mensen die toen in Nederland verbleven zich nog lang herinneren. Een zware storm met hevige windstoten trok over ons land en vooral de kustprovincies waren voor deze storm het doelwit. Veel..
Texel staat bekend als vogeleiland, maar wist je dat je er met wat geluk ook goed bijzondere botten kunt vinden? Een heiligbeen van een beer, een kiesje van een babymammoet, een middenvoetsbeentje van een ezel, een wervel van een..
Het is zover! De lamsoor staat in bloei. In juli en augustus kleurt de Slufter op Texel paars door deze bloeiende kwelderplant. Dat is een prachtig gezicht! Op zonnige dagen zoals nu schitteren de blaadjes daar ook nog eens bij...
Op 22 juli 2015 troffen sportduikers een Kortsnuitzeepaardje aan in de Oosterschelde. In het verleden waren waarnemingen, van wat voor sportduikers wellicht de meest populaire Nederlandse vis is, zeer zeldzaam. Jaren konden..
Een bijzonder voorwerp, niet alleen door de inhoud maar ook door de vormgeving. Jetske Veenstra kwam vorige week met een bijzondere ketting naar Ecomare. Van bruine wervels en vreemde spoelvormige botjes die ze in 2012 bij..
De paartijd van de gewone zeehonden is aangebroken in de Waddenzee! Als landrot zul je er waarschijnlijk weinig van meekrijgen. Zeehonden doen het onder water. Er gaat een heel ritueel aan vooraf. Het mannetje kiest een plek onder..
Recent is een nieuwe snoerworm voor Nederland beschreven in wetenschappelijk tijdschrift Marine Biodiversity Records. Deze nieuwe snoerworm Cephalothrix simula is al in 2012 voor het eerst in de Oosterschelde verzameld...
De afgelopen decennia is de winddynamiek in kustduinen sterk afgenomen. Dit gaat ten koste van de kwaliteit van de kruiden- en korstmosrijke grijze duinen. Beheerders gaan daarom de komende jaren op veel plekken kleinschalige..