Natuurberichten

Categorie: Strand en zee

Pagina 62 van 122 - 1212 Resultaten

Fulmarus glacialis. Noordse stormvogel

De meeste magen van noordse stormvogels uit het Noordzeegebied bevatten wel iets van plastic. Maar vaak zijn dat kleinere, niet direct opvallende stukjes tussen de overige maaginhoud. Bij het onderzoeken van magen van stormvogels..


Lees verder 9 oktober 2017   7 jaar oud
Perophora japonica, Oosterschelde, 2017

Vele exotische zeedieren woekeren massaal in de Delta. Daartussen heeft de samengestelde zakpijp Perophora japonica sinds 2004 slechts een bescheiden plaats ingenomen. Hij werd tot nu toe uitsluitend op Neeltje Jans en in de..


Lees verder 8 oktober 2017   7 jaar oud
Grote achtarm, oosterschelde, 2017

Aanvulling op het bericht van 24 sept. 2017: recent deden twee Belgische sportduikers een zeer bijzondere waarneming in de centrale Oosterschelde van wat nu zeer waarschijnlijk de uiterst zeldzame Gewone octopus blijkt te zijn...


Lees verder 25 september 2017   7 jaar oud
Grote achtarm, oosterschelde, 2017

Recent deden twee Belgische sportduikers een zeer bijzondere en spectaculaire waarneming in de centrale Oosterschelde. Op een diepte van circa 16 meter zagen zij nog net hoe een kleine octopus zich op de bodem tussen stenen..


Lees verder 24 september 2017   7 jaar oud
Wasroos bij Blokkendam Noordzeekant

De Wasroos is één van de bekendste Europese zeeanemonen. Uit Nederland zijn slechts enkele inheemse waarnemingen bekend, alle uit Zeeuwse wateren. Deze zomer werd echter een Wasroos waargenomen en gefotografeerd aan de buitenzijde..


Lees verder 10 september 2017   7 jaar oud
Phoca vitulina. Gewone zeehond

In de Waddenzee komen twee soorten zeehonden voor: de gewone zeehond en de grijze zeehond. Voor beide soorten wordt de populatieontwikkeling sterk bepaald door migratie. “Dat is op zich verwonderlijk,” zegt Sophie Brasseur van..


Lees verder 28 augustus 2017   7 jaar oud
Ingegraven slangster

Ingegraven slangsterren zijn opmerkelijke vertegenwoordigers van de stam van de stekelhuidigen. Op de Noordzee zijn ze vaker aangetroffen, maar in de Zeeuwse Delta vormen ze een zeer zeldzame soort. In juli is er bij Plompe Toren..


Lees verder 27 augustus 2017   7 jaar oud
Fulmarus glacialis. Noordse stormvogel

Het secretariaat van het milieuverdrag voor de Noordoost-Atlantische Oceaan (OSPAR), heeft een webportal geopend waarin de toestand van het zeemilieu wordt beschreven. Hier is onder andere te zien dat het Kanaal en de Noordzee..


Lees verder 22 augustus 2017   7 jaar oud

De Bretelzakpijp is een onmiskenbaar organisme. Doorzichtigheid, gecombineerd met strakke witte of lichtgele lijnen, zorgen voor een niet-Nederlands uiterlijk. Toch komen 'bretelletjes' van oudsher in de Noordzee voor. Uit de..


Lees verder 13 augustus 2017   7 jaar oud
Bruinvis Berend

Aan de Nederlandse kust stranden de laatste jaren zo’n zevenhonderd bruinvissen per jaar. Ruim vijftig van deze dieren zijn postmortaal onderzocht. Bijna een derde daarvan is gestorven door aanvallen van de grijze zeehond, blijkt..


Lees verder 5 augustus 2017   7 jaar oud

Archief