Natuurberichten

Categorie: Strand en zee

Pagina 56 van 122 - 1212 Resultaten

Roodborst Nature Today Go

Een week geleden ging de crowdfunding voor Nature Today Go van start. Doel: meer kennis en steun voor natuur door iedereen toegang te bieden tot de schat aan locatiegebonden natuurinformatie voor elke plek in Nederland. De helft..


Lees verder 27 januari 2019   5 jaar oud

Het aantal gewone zeehonden in de internationale Waddenzee is sterk toegenomen tot 40 duizend exemplaren. Gewone zeehonden kunnen ongeveer 43% van het visbestand dat in het najaar in de Waddenzee aanwezig is opeten. Toch is een..


Lees verder 25 januari 2019   5 jaar oud
Nature Today Go

Nederlanders realiseren zich niet welke schat aan natuurinformatie beschikbaar is voor elke locatie. Nature Today Go gaat deze rijkdom zo beschikbaar maken dat je altijd en overal ziet wat er in de natuur om je heen gebeurt, welke..


Lees verder 20 januari 2019   5 jaar oud

Ooit leefden er Asgrauwe tolhorens waar nu Nederland ligt. Tot de laatste IJstijd. Daarna vormde Het Kanaal de noordelijke verspreidingsgrens. In 1994 vestigden ze zich met behulp van de mens en de klimaatopwarming in het Zeeuwse..


Lees verder 13 januari 2019   5 jaar oud
Wolf VOOR EENMALIG GEBRUIK

Meer dan 800 duizend mensen bezochten in 2018 Nature Today, een record. In dit bericht staan de 25 meest gelezen berichten en de vijf berichten met de langste bezoekduur. Bijna een derde van de berichten in de top 25 ging over de..


Lees verder 31 december 2018   5 jaar oud

In de Noordzee vormen schelpdierbanken oases van biodiversiteit binnen woestijnen van zandbodems. In de afgelopen twee eeuwen zijn deze bijna volledig verloren gegaan. In 2016 werd een natuurlijke schelpdierbank ontdekt aan de..


Lees verder 16 december 2018   5 jaar oud

Het klimaat verandert omdat de temperatuur op de aarde stijgt. Dat komt doordat er steeds meer broeikasgassen zoals CO2 in de lucht komen. Onlangs sloeg het IPCC alarm: als de CO2-uitstoot niet wordt teruggebracht, kan dit..


Lees verder 13 december 2018   5 jaar oud

In het Noordzeekanaal leven diverse brakwatersoorten, waaronder ook exoten die met schepen zijn meegelift. Een klein, obscuur, aanvankelijk niet als exoot herkend slakje, is hier zeker al sinds april 2014 aanwezig. Vanwege lopend..


Lees verder 12 december 2018   5 jaar oud
Zee met inzet kader ruige dwergvleermuis

Door terugmeldingen van geringde vleermuizen is bekend dat sommige Europese vleermuissoorten over grote afstanden migreren en dat dieren daarbij ook de Oostzee en de Noordzee kunnen oversteken. Geen geringe prestatie voor een dier..


Lees verder 6 december 2018   5 jaar oud
Gewone slibanemoon

Een deel van onze zoute wateren valt in de categorie 'beschermde Europese Habitattypen'. De kwaliteit daarvan wordt onder meer bepaald met behulp van als indicator fungerende 'Typische soorten'. De Gewone slibanemoon is zo’n..


Lees verder 2 december 2018   5 jaar oud

Archief