Natuurberichten
Categorie: Strand en zee
Pagina 2 van 127 - 1262 Resultaten

Duinen zijn belangrijk voor onze kustbescherming. In Nederland, met een derde van het land onder zeeniveau, moeten we dus goed begrijpen hoe duinvorming werkt. Zand speelt natuurlijk een rol, maar hoe zit dat met planten? Een team..

Bacteriën en andere eencellige micro-organismen in de zeeën rond Antarctica worden sterk beïnvloed door de watertemperatuur en de hoeveelheid zee-ijs. Dat blijkt uit internationaal onderzoek voor de kust van het Antarctisch..

Nooit eerder zagen onderzoekers zoveel bultruggen als in Samaná-baai in de Dominicaanse Republiek. Tijdens een negendaagse, door WWF gefinancierde expeditie, werden dagelijks meer dan twintig bultruggen gezien. Daarmee is het een..

Kwelders blijken belangrijke leefgebieden voor sommige vissoorten in de Waddenzee. Daarbij hebben vissen een duidelijke voorkeur voor kwelders met meer natuurlijke kenmerken, zoals een geleidelijke zoet-zoutovergang. Dat blijkt..

In Nederlands kleinste kustplaats staan geen huizen meer. Alleen een eeuwenoude kerktoren, restant uit roerige tijden. De toren staat stevig, maar onder water is sprake van afbrokkelen. ..

Wie regelmatig door de duinen loopt, is het misschien opgevallen: meer zandverstuivingen doordat duinen op steeds meer plekken weer bewegingsvrijheid krijgen. “Dat is goed voor de waterveiligheid en de biodiversiteit”, stelt..
Samen met de Caribbean Cetacean Society (CCS), de Dominicaanse overheden en andere lokale ngo’s, is WWF een expeditie gestart om bultrugwalvissen te bestuderen en beschermen in een van hun meest kwetsbare levensfasen: wanneer..
Naast gepassioneerde professionals kent RAVON ook 3.500 vrijwilligers die zich in weer en wind inzetten voor de natuur. In de rubriek "Vrijwilliger in de spotlight" spraken we deze keer Henny Hassebroek (64), waarnemer bij de..

Kom ook dit jaar naar het strand voor de landelijke Schelpenteldag. Weten wat je ziet op het strand maakt elk volgend bezoekje leuker! Je helpt ook wetenschappers om in kaart te brengen hoe het leven in zee verandert. ..

De Oosterschelde is een Nationaal Park, een Natura 2000-gebied en bovendien een Europees beschermd habitattype. Hier is een unieke flora en fauna aanwezig. Mede daarom worden hier jaarlijks ruim 500.000 duiken gemaakt. Het CBS..